Тайни и загадки

Папата крие една от най-великите тайни в историята на човечеството

Според множество доклади и истории на очевидци, които са публикувани през годините сред множеството тайни, които Ватикана крие има и устройство, наречено Хроновизьор.

Устройството позволява на тези, които го ползват да виждат бъдещето и миналото. Според мнозина това устройство е една от най-великите тайни в историята на човечеството.

Някои хора вярват, че това е един от главните „инструменти“ позволили на Ватикана да запази влиянието и властта си през вековете.

Пътуването във времето винаги е било идея удивляваща хората. Днес всичко свързано с тази тема е в полето на научната фантастика. Или поне така изглежда.

На 2 май 1972 година, италиански вестник шокира света, когато публикува статия с провокиращо заглавие: Най-накрая бе изобретена машина, която фотографира миналото.

chronovisor-newspaper

Според статията група учени създали уред, който им позволява да фотографират миналото и дори да наблюдават важни исторически събития. Включително и такива свързани с Иисус Христос.

Мнозина твърдят, че въпросното устройство е нищо повече от научна фантастика. Други настояват, че Ватикан успешно манипулира изтеклата информация.

Създателя на машината на времето

Предполага се, че то било създадено през 50-те години от екип от учени, водени от отец Пелегрино Арнети. Той бил италиански физик, който впоследствие станал свещеник.

По думите на Арнети, устройството било изобретено с помощта на Енрико Ферми и Вернер фон Браун – респективно, изобретателите на ядрения реактор и на космическата ракета.

Отец Арнети разказва, че този който използва устройството е способен да заснема и записва определени исторически събития и забележителни личности.

alleged-image-obtained-using-the-chronovisor
Предполагаема снимка на Христос, направена от хроновизьора

Арнети твърди, че едно от събитията, които наблюдавал било разпъването на Иисус Христос и го заснел.

Образът отляво е този, който бил уловен от Хроновизьора. Отдясно е подобен образ, намиращ се в църква в Перуджа.

Артнери споделил, че технологията работи чрез „обработката на остатъчна електромагнитна радиация, останала след редица други процеси.“ Същата хипотеза е разработена успешно във филмите „Старгейт“ на холивуската филмова индустрия.

Историята на цивилизации

Отец Арнети споделил, че благодарения на изобретението си той успял да види разрушаването на Содом и Гомор и други значителни исторически събития като основаването на Рим през 753 пр.Хр.

Той видял и истинските каменни плочи, които Бог дал на Моисей с Десетте Божи Заповеди. Също така и Наполеон, Цицерон и други велики личности.

Френския свещеник Франсоа Брун бил един от първите хора научили за Хроновизьора. Според отец Франсоа, той се запознал с Арнети във Венеция. Той бил пленен от твърденията на италианеца, че той можел да даде отговори на всички въпроси, свързани с библията.

Арнето описал Хроновизьора на отец Франсоа като телевизор, но вместо да приема сигнали от местни станции, устройството можело да засече сигнали от миналото и бъдещето.

Технологията можела да засича образи и звуци, които човечеството „създало“ в различни времеви зони.

Според мнозина днес Хроновизьорът е скрит в едно от многото тайни помещения във Ватикан сити. Други настояват, че то е във Ватиканските архиви.

Според други Арнети и екипът му го унищожили, защото се страхували от последиците, попадне ли той в лоши ръце. През 1988 Ватикан сити издава декрет предупреждаващ, че „…всеки, използващ устройство с подобни характеристики ще бъде отлъчен.“

Според мнозина това било напразно предупреждения, тъй като Хроновизьора бил просто измама.

Но защо биха отправили подобно предупреждение, ако това е просто една измама?

Отец Арнети починал през 1994 и оставил писмо, в което той настоявал, че устройството е истинско, а не просто плод на фантазиите му.

ancient-code