Новини

Пътешественик във времето ли е човекът, който живее вечно?

Възможно ли е човек да да живее вечно? Според легендите един човек постига това. Смята се, че той е роден в края на 17 век, но други твърдения гласят, че той живее още по времето на Христос.

Той се появява много пъти през различни етапи на историята, винаги на около 45 годишна възраст.

Много от най-известните европейски личности, като Казанова, Мадам Дьо Помпадур, Волтер, Луи XIV, Екатерина Велика и Антон Месмер са го познавали.

Но кой реално е този мистериозен човек? Дали историите за неговото безсмъртие са просто легенди?

Кой е безсмъртният?

Никой не знае кога всъщност е роден Сен Жермен, макар че повечето разкази сочат годините около 1690.

Ани Бесон смята, че рождението му е през 1690, а баща му е Францис Ракоци II -принц на Трансилвания.

Други твърдения сочат, че Сен Жермен живее по времето на Иисус, или че дори присъства на Съвета в Никея през 325 година пр.Хр.

Това, което повечето хора споделят като общо мнение е, че Сен Жермен си служи с тайнството на алхимията.

Тя е мистична наука, която служи за контрол над елементите и се предполага, че с нейна помощ може да се създаде еликсир, който дарява вечен живот.

Дали графът е разгадал тази тайна?

Човек, който никога не умира и знае всичко

Сен Жермен добива своята популярност във висшето общество през 1742. Той очарова кралските особи с богатите си познания в областта на науката и историята, с музикалните си способности, естествения си чар и остроумие.

Той владее много езици, включително френски, немски, испански, португалски, руски, английски, китайски, латински, арабски и дори древногръцки и санскрит.

Смята се, че легендата за неговото безсмъртие се ражда през 1760. Графиня Джорджи от Париж дочува за визитата на графа при Мадам Дьо Помпадур и с изненада коментира, че през 1710 във Венеция се запознава с граф със същото име.

Графинята е потресена, когато отново вижда графа и установява, че той въобще не се е състарил.

Тя остава с убеждението, че през 1710 се е запознала с бащата на мистериозния мъж, но остава още по-шокирана, когато разбира, че във Венеция се е срещнала със самия Сен Жермен.

Графинята проявява любопитство и за възрастта му, като предполага, че е над 100 годишен. Като отговор получава от него: „Това не е невъзможно“.

Самият Волтер казва за графа, че е „Човек, който никога не умира и знае всичко“.

Смята се, че смъртта му настъпва на 27 февруари 1784 в Хамбург. Там той живее в замъка Екернфьорде като гост на принц Чарлз от Хесен.

Пътешественик във времето?

Въпреки че смъртта му е обявена, графът е забелязван на различни места през целия 19 и дори по-голямата част от 20 век.

Твърди се, че има способността да приема различни самоличности.

Последната „поява“ на човек, твърдящ, че е граф Сен Жермен, е през 1972 в Париж. Мъж на име Ричард Шанфрай обявява, че е легендарната личност и гостува на телевизионно предаване.

За да докаже истинността на твърдението си, се опитва да превърне олово в злато пред камерите. Съдбата на Шанфрай е трагична, самоубива се през 1983.

Кой наистина е граф Сен Жермен? Дали е успешен алхимик, който открива тайната за вечен живот?

Или пък е пътешественик във времето? А може би е просто изключително интелигентен човек, чиято репутация се превръща във фантастична легенда.

thoughtco.com