Новини

Пътешественик във времето, стресна с разказите си за други светове

От време на време чуваме за хора, които твърдят, че са пътешественици във времето. В това няма нищо нередно, освен ако разказите им не са толкова достоверни, че стряскат ума.

Вероятността в такива случай те да казват истината е много малка и почти винаги шарлатаните са улавяни в лъжа. Пък и в крайна сметка всички ние сме пътешественици във времето и пътуваме само в една посока – бъдещето.

Истинската история като на лента

Историята на самопровъзгласилия се пътник на времето Андрю Карлсин е фантастична приказка за пътуване назад във времето и познаване на номерата от лотарията.

През 2003 г. 44-годишният Андрю, шокира всички, след като инвестира в 126 високорискови сделки и не губи нито един цент.

От тогавашната Комисията за борсова сигурност съобщават че, Карлсин започнал с инвестиция само с 800 долара и в рамките на две седмици достигнал над 350 000 000 (триста и петдесет милиона) долара.

Подобно необяснимо увеличение на активите му привлякло вниманието на ФБР. Той бил поставен под съмнение за вътрешна търговия и измама на най-високо ниво.

Андрю бил извикан от ФБР и след четири часа кръстосан разпит, информацията започнала да става все по-шокираща.

За това се публикувани откъслечни сведения в местните медии. По-късно историята му става малко по-известна.

Мъжът твърдял, че е пътешественик от 2256 година

Тази информация шокирала агентите на ФБР и поставила сериозни въпроси. Всичко се развивало като във фантастичен сериал на „Амазон“.

Очевидно в бъдещето хората биха знаели за нестабилността на фондовия пазар и би било много лесно да се възползват.

По подобен начин Карлсин знаел как всичко щяло да се срине. Така се опитал да придобие богатство като пътува назад във времето. И ето неговата прогноза му донесла 35 милиона долара.

Той предложил на ФБР да разкрие информация за местонахождението на Осама бин Ладен, както и тайната за лек против СПИН.

В замяна на това пътешественикът поискал да бъде освободен и да се върне обратно в своето време.

Макар и да говорил за толкова много неща, той не разкрил никаква информация за своята машина на времето.

Машината на времето

Също така, не казал нищо за местоположението й или за начина, по който работи. Страхувал се, че тя би могла да попадне в неподходящи ръце.

ФБР не повярвали на историята му и го сметнали за лунатик или патологичен лъжец. При това нищо не казал за начина и метода на пътуване във времето.

Агентите описват в доклад и специалното отношение на един определен кръг, които изискал освобождаването на човека.

Но и това е една от неизяснените загадки на разследването

Интересното е, че малко след като бил арестуван е освободен срещу гаранция от 1 милион долара платени от мистериозен мъж.

Андрю изчезнал преди 3 април, когато е трябвало да се яви на изслушване в съда.

ФБР инициирали разследване, но не могли да проследят произхода на Карлсин, сякаш никога не е съществувал.

Карлсин всъщност приличаше на

пътешественик във времето заради факта, че когато най-големите търговци на Уолстрийт претърпяха изключително големи икономически загуби той придоби забележителни печалби.

Това постави акцент върху него – човекът научил тайни, които никой не би могъл да знае.

На всичко отгоре той направил прогноза за точната дата на падането на Либия и убийството на Кадафи, нападението над Сирия и идването на тъмнокож президент в Америка, което всъщност се оказа истина.

И все пак скептиците продължват да не вярват на историята. От друга страна са хората, които са уверени в съществуването на Карлсин.

След всички тези противоречия е трудно да се каже, дали Андрю Карлсин някога е съществувал. Също дали е говорил истината за това, че е пътешественик във времето.

Източник: Scientific Mystery