Новини

Пътуването във времето е повече от теория, но дали е научен факт?

Вие пътувате с космически кораб със скорост близка до скоростта на светлината. Ще изминат два дни за вас на кораба, но на Земята ще са минали две години.

Но как е възможно?

Загадката е разрешена през 1905 г. Теорията на относителността на Алберт Айнщайн доказва, че времето може да се ускорява, забавя, отклонява и огъва.

Но дали пътуването във времето е повече от теория? Дали е научен факт?

Има ли доказателство, че пътуването във времето вече се е случило? Налице са всички възможности да има пътешественици във времето.

Може ли пътуването във времето

вече да е повлияло на събития в историята е въпрос с позитивен отговор. Стивън Хокинг казва, че един от начините за разследване пътуване във времето не е да открием машина на времето.

По-важното е да открием пътешественици във времето. И дали съществува безспорно доказателство?

Филм от 1938 година показва жена да говори по мобилен телефон
Филм от 1938 година показва жена да говори по мобилен телефон. Може ли снимката да е манипулирана? Да, възможно е. Но, може и да не е.

Литературата и филмите

отдавна са завладели публиката с истории за пътуване във времето, но днес интернет дава не само истории. В мрежата има огромно количество знание.

А интересът към пътуването във времето достига до крайност. Едно от най-популярните търсения в Интернет е „пътуване във времето”. Ако напишете „time travel” ще получите 4,480,000,000 отговора.

През 2010 г., малкото градче

Брейлорн в Британска Колумбия, Канада закрива местния музей. Всички фотографии от колекцията на музея са качени в мрежата.

Но една определена снимка става гига хит. Направена е при откриването на местен мост през 1941 г. Възможно ли е тази снимка по невнимание да е уловила пътешественик във времето?

Напълно различният вид на този човек предизвиква буря от противоречия. Снимката става популярна и е известна като хипстърът – пътешественик във времето.

Хипсътърът пътешественик във времето

Хипсътърът пътешественик във времето 

Изследователите бързо започнали да анализират аномалиите.  Слънчевите му очила също изглеждат не на място.

Приличат на стила, който ще се продава чак през 80-те. Други твърдят, че носи тениска с принтирано лого, но машина за принтиране на изображения върху плат е разработена чак през 1947 година.

И накрая, неговата прическа. Изглежда по-съвременна, в сравнение с всички от снимката.

Авторите на конспиративни теории

твърдят, че американското правителство вече има секретна технология за пътуване във времето.

Вниманието е върху тайна агенция, известна като  – Управление на перспективни изследователски проекти. Те разработват всичко това – пътуване във времето, антигравитация, когнитивни изследвания, изкуствен интелект.

Възможно е пътуващи

във времето вече да са се връщали, използвайки други процеси или червеева дупка. Така теорията може и да се окаже вярна, въпреки всички скептични коментари по темата.

Гадаем дали има извънземни и дали създават технология, за да пресекат космоса, и да дойдат тук. А какво ако тези пътешественици са нашето бъдещо поколение, върнало се в настоящето по причини, които не знаем?

НП/2022