Пътят на мъртвите и душите според древните египтяни

Думата „бог“, според древните египтяни, е „нетеру“, загадъчно близка като звучене до Нибиру, което се превежда като същество, което е дошло от космоса.

Произходът на думата не съществува в древният египетски език. Те наистина са вярвали, че произхождат от небето. В пирамидата на Хеопс е открита лодка на стотици хиляди години. Въпреки че прилича на нормален кораб, всъщност е нещо повече.

И почти представлява космически кораб, защото древните текстове не са говорили просто за години. Говорили са за милиони години, а точно това представлява екзпанзията в космоса.

Но може ли погребалните лодки, като намерената до Великата пирамида, да са били ранен опит на египтяните да пресъздадат извънземен космически кораб.

Може ли да означава, че древните египтяни са вярвали, че почитането на мъртвите ще ги върне при боговете на небето? Какъв път поема душата след смъртта?

Според древни текстове, идеята за изгарянето на мъртвите може да е вдъхновена от древна среща с извънземен космически кораб. Докато тялото гори и пушекът се вдига в небето, душата се възвисява и докосва богове. Някои ще отговорят, че смъртта още действа като портал към ново измерение или някъде другаде, много по-далеч.

Когато погледнем някои от загадките поднасяни на хората от тяхното съзнание, контактът с боговете е технология. Дали ще е космичен ритуал, обучение или имитиране на видяно от извънземни посетители това е друга тема.

Има древни практики, които съвпадат с появяването на различни съзвездия в небето, различни звезди.  Но там ли отиват душите след материалното си преживяване тук? По целия свят в древните общества е съществувало вярването, че хората сме докарани на Земята от звездните хора. Митологията, също като легендите, съдържа истинска история.

Чувства се силна връзка между тези източници. Вярваме или не, ние копираме съзнателни модели, заложени в нашето ДНК.

Дали днешните често практикувани молитви, погребения, медитации и коронации се базират на опитите на древните хора да подражават на небесните властелини? Или са може би нещо по-сложно?

Може ли да ни дадат средство, с което хората да комуникират или дори да се завърнат при друго, може би извънземно съществуване? Ако е така, може да узнаем истината, чак когато осъществим пътуването. А то започва, едва когато приключи мисията ни на Земята.

НП/2017 ©

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.