Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ПЕТ НЕЩА, КОИТО САМО СТАРИТЕ ДУШИ ЩЕ РАЗБЕРАТ

Без значение на каква възраст са някои хора, понякога се усещат, сякаш ходят по Земята от стотици години. За някой, който е „стара душа“ животът може да бъде съвсем различен като опитност и преживяване.

Ако не се вписвате добре във вашата възрастова група или поколение, това може да е знак, че сте стара душа.

Може би не се интересувате от тенденциите или социалните норми и често сте последните, които забелязват модерната култура?

Вие не сте сами. Има много хора, които се чувстват по същия начин. Ето кои са петте аспекта на живота, които само старите души ще разберат и приемат като свои истини.

Предпочитате природата пред цивилизацията

Чувствате се удобно сред природата. Можете да разберете красотата на гората, свежото нощно небе, пълно със звезди, успокояващия звук на морските вълни или хипнотичното шумолене на реката.

Тези неща ви помагат да сте сигурни и заземени. Докато оживените градове, с ярки светлини и постоянна борба за надмощие, ви карат да се чувствате напрегнати и ненужни.

Не разбирате защо са всичките тези магазини, заведения и търговски вериги. Идеята да излезете на клуб, където всичко е нереално, удавено в заслепяващи цветове и електронни звуци също не ви привлича.

Старите души не се чувстват свързани с градската джунгла и използват всеки удобен момент, за да се свържат с природата и да отидат някъде, където белезите на цивилизацията личат по-малко.

Виждате „голямата картина“

Вие добре знаете колко временен е този човешки живот от гледна точка на великата схема на нещата.

Знаете, че сте малка прашинка в огромната Вселена, песъчинка в безкрайната брегова линия, но това не е нито тъжно, нито притеснително.

Виждането и разбирането на голямата картина, глобална или космическа, не означава, че не цените и този непостоянен, кратък човешки живот.

Знаете, че всяко малко действие може да повлияе на големите процеси, както всяко петънце би променило една картина. Ето защо се стараете да живеете по начин, който е в съответствие с вашите принципи и вярвания.

Старите души искат да оставят наследство, което е благородно, без значение колко незначително може да изглежда.

Уединението е важно за вас

Наслаждавате се на компанията на другите хора, но вашата стара душа понякога ви кара да се чувствате неудобно. Прекарвате много време в собствената си глава, а социалното взаимодействие е изтощително за вас, особено ако продължава дълго.

Имате нужда от регулярни почивки и време за себе си, за да погледнете навътре и да съберете мислите си. Единствено така можете да си починете, да възстановите ума си и да презаредите сили за новия ден.

Хората на вашата възраст ви напрягат

Хората, които са стари души, са по-интуитивни от своите връстници. Те са склонни да имат по-дълбоко разбиране и зрели концепции за живота, а това причинява разминаване между тях и останалите.

Социалните контакти с хора на вашата възраст може да е разочароващо, тъй като усещате необходимостта да обяснявате неща, които за вас изглеждат прости.

Това общуване може да бъде изморително, по онзи начин, по който се уморяваме, когато сме дълго време сред деца.

Имате незадоволима жажда за знания

Като стара душа знаете, че материалните неща нямат истинска стойност, парите са безсмислени и дори хората идват и си отиват. Има едно нещо, което цените повече от всичко друго.

Това е знанието. То не може да бъде откраднато или премахнато, то е вечно. Имате нужда да научите колкото се може повече за всичко, което ви вълнува. Интересите ви са необятни, а любопитството е основен стълб в личността ви.

Това е страхотно качество. То обяснява защо често старите души избират преподавателски позиции. Те имат толкова неща, на които да научат другите и винаги са склонни към търпение спрямо своите ученици.

Humans Are Free

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.