Новини

Пет ценни съвета, които са повече от ценни в наши дни

В продължение на хиляди години хората се опитват да разберат една концепция, която засяга всеки един от нас, но все още ни убягва. Тази концепция е свързана с чувствата.

От римския бог на любовта Купидон до Шекспировия „Ромео и Жулиета“ има някои фигури, които са станали почти синоним на тези усещания.

Понятието е пленило литературата, картините и филмите. И все пак проявлението на любов във всяка една история е доста разнообразно.

Всеки герой в популярната култура и всеки, който чете книги или гледа филми, ще има свои собствени интерпретации за това какво означава да обичаш и да бъдеш обичан.

Езиците на любовта

Д-р Гари Чапман идентифицира различните начини, по които хората споделят своята любов и обяснява важността на изучаването на тези езици.

Това включва не само любовни партньори, но и семейството, приятелите и колегите от работата.

Всеки човек, вероятно има един или два начина, чрез които най-добре дава и получава любов.

С дълбоко вглеждане във себе си и партньора си, и разбирането на начините, по които тълкувате и изразявате любовта, може да започнете да укрепвате връзката, която споделяте.

1. Думи на утвърждаване

За някои хора най-добрият начин за изразяване на любовта е вербално или писмено.

В нашия език имаме само една дума за любов, а в сравнение със санскрит, който има впечатляващите 96 думи за любов, той бледнее.

Чрез избирането на по-изразителни думите, може да намерите уникални начини да за да изразите любовта си към хората, за които ви е грижа.

2. Ценно време

Освен просто да прекарвате време с любимия човек този път се уверете, че времето ви заедно ще бъде специално и значимо. Освободете се от всичко, което ви разсейва и напълно се отдайте един на друг.

3. Действия, а не думи

Действията говорят повече от думите. Чрез миене на чиниите, готвене на вечеря или дори правене на нещо малко, като това да държите вратата отворена за партньора си всъщност можете да им покажете голямата си обич.

Така партньорите могат да започнат да се чувстват по-ценени във връзката си.

4. Получаване на подаръци

За някои получаването на физически дар е най-голямото проявление на любовта и така се опитват да задържат връзката.

Подаръците не трябва да са нещо екстравагантно, всъщност често най-милите подаръци се основават на най-малките подробности за другия човек.

Покажете им, че ги слушате и мислите за тях като им поднесете идеалния подарък.

5. Физическо докосване

Този език може да е по чувствен дори от секса. Дали това ще бъде държане на ръце, целувка или нещо толкова просто, като докосване по ръката можете да покажете колко много означава човека до вас.

За това съществува цяла наука. Физическото докосване може да освободи вълна от хормона окситоцин, който да ви накара да се почувствате добре, особено ако сте емоционално близки с човека.

Освободен от мозъка окситоцинът е наблюдаван във високи нива при двойките, особено през първите 6 месеца от връзката им.

Ако обичате някого, кажете го!

Това може да бъде проблясъкът, който чакате за да научите, че партньора ви изпитва същото.

Важно е да продължите да общувате чрез всичките тези пет езика. Дори и да възприемаме само един или два, ние продължаваме да се наслаждаваме на чертите на всички тези езици, така че не бива да ги спираме!

Източник: The Spirit Science