Новини

Петте най-важни въпроса, които всеки може да си зададе

Може би от страх или от прекалена заетост ние не се замисляме за важното в живота. Но ето какво е добре да се запитаме, ако искаме да осмислим своето настоящо въплъщение.

1. Какво се случва, след като умрем?

Ако вярвате, че отиваме на небето или в ада, значи е добре да стоите далеч от греха. Ако смятате, че се връщаме към Източника, към Всичко, Бог или Вселената – може и да е вашето ново верую.

Тогава може би ще видите, че живота е подобен на училище пълно с уроци, предназначени да ни помогнат да растем и се развиваме.

Ако сте вярващ, със сигурност ще искате да се възползвате максимално. Каквито и да са вашите убеждения, това е важен въпрос, над който да размишлявате и да обсъждате с приятели.

2. Защо сме тук?

Защо сме тук? Какъв е смисълът от това? Дали сме тук, за да обичаме? Или да учим? А може би да вършим добро? Или пък, за да израстваме?

Животът е изпълнен с дуалност и с възможности за различни преживявания. В търсене на нашето лично предназначение, ние срещаме нови и нови хора.

Ако си зададем този въпрос, това може да ни помогне да разберем колко значими сме и да изпитаме благодарност за възможността да сме тук.

3. Какво е предназначението ми?

Всеки има уникален дар, който да предложи на света. Постарайте се да се разберете какво е предназначението ви на тази планета, в този момент. 

Ако досега не сте се замисляли и все още се опитвате да откриете своето предназначение знайте, че не сте сами.

4. Ако имаше тази възможност, какво би казал на 8-годишния себе си?

Бих казал на моето 8-годишно аз: „Не се притеснявай, всичко ще е наред!

Не бързай да порастваш, наслаждавай се на това, че си дете. Ще имаш много повече време като възрастен, отколкото като дете.“

Ето защо не забравяй да се забавляваш и да играеш.

5. Каква е твоята връзка със себе си?

Можеш ли да се погледнеш в огледалото и да кажеш: „Обичам те“? Ако можеш, това е чудесно.

Ако не можеш − тогава това е отлична отправна точка. Да обичаш себе си е много важно.

Никога не забравяй, че заслужаваш любов, грижи и внимание като всеки друг.

Далай Лама