Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Петте най-важни въпроса, които всеки може да си зададе

Може би от страх, или от прекалена заетост, ние не се замисляме за това, но ето какво трябва да се запитаме, ако искаме да осмислим своето настоящо въплъщение.

1. Какво се случва, след като умрем?

Ако вярвате, че отиваме на небето или в ада, значи трябва да стоите далеч от греха. Ако смятате, че се връщаме към Източника, към Всичко, Бог или Вселената може и да е добре.

Тогава може би ще видите, че живота ни е подобен на училище пълно с уроци, предназначени да ни помогнат да растем и да се развиваме.

Ако сте агностик, със сигурност ще искате да се възползвате максимално от това. Каквито и да са вашите убеждения, това е важен въпрос, над който да размишлявате и който да обсъждате с приятели.

2. Защо сме тук?

Защо сме тук? Какъв е смисълът от това? Дали сме тук, за да обичаме? Или − за да учим? Или − за да вършим добро? Или − за да израстваме? Или − за да изживеем живота в най-голяма степен?

Животът е изпълнен с дуалност и с възможности за различни преживявания. В търсене на нашето лично предназначение, ние срещаме нови и нови хора.

Ако си зададем този въпрос, това може да ни помогне да разберем колко значими сме и да изпитаме благодарност за възможността да сме тук.

3. Какво е предназначението ми?

Всеки има уникален дар, който да предложи на света. Постарайте се да се разберете какво е предназначението ви тук, на тази планета, в този момент. 

Ако досега не сте се замисляли, ако все още се опитвате да откриете своето предназначение, знайте, че не сте сами.

4. Ако имаше тази възможност, какво би казал на 8-годишния себе си?

Бих казал на моето 8-годишно аз: „Не се притеснявай, всичко ще е наред!

Не бързай да порастваш, наслаждавай се на това, че си дете. Ще имаш много повече време като възрастен, отколкото като дете.

Ето защо не забравяй да се забавляваш и да играеш.

5. Каква е твоята връзка със себе си?

Можеш ли да се погледнеш в огледалото и да кажеш: „Обичам те“? Ако можеш, това е чудесно.

Ако не можеш − тогава това е чудесна отправна точка. Да обичаш себе си е много важно.

Никога не забравяй, че заслужаваш любов, грижи и внимание като всеки друг.

Далай Лама


Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.