Планета на светлинни години от Земята озадачава. Откриха ли Нибиру?

Огромна планета на стотици светлинни години от Земята озадачава космическите  спецове.

Смята се, че така наречената WASP-18b е била формирана по начин напълно различен от всеки известен газов гигант.

Експерти твърдят, че екзопланетата е обгърната от въглероден оксид, но на нея няма вода − нещо обичайно сред огромните планети.

Учените били смаяни от откритието и казали, че „то е предизвикателство спрямо всички очаквания“.

Според Центъра за космически полети „Годард“ на НАСА: „Съставът на WASP-18b е в противоречие с всички очаквания. Ние не знаем друга екзо-соларна планета, където въглеродният окис така напълно да доминира горната атмосфера“.

Откритието на НАСА принуди спецовете да преосмислят как могат да се формират планетите и може да доведе до по-нататъшно изследване на обекта.

Ники Мадхусудан, от университета в Кеймбридж, сподели: „Тази рядка комбинация от фактори ни кара да преосмислим нашето разбиране за физикохимичните процеси в атмосферите на екзопланетите „.

Гигантската планета съвпада с описанията на Планетата Х, известна още като Нибиру − митична планета, която може да унищожи Земята.

Привържениците на конспиративните теории вярват, че легендарният извънземен свят се движи към нашата слънчева система и ще отприщи хаос.

Теоретиците на конспиративните теории твърдят, че планетата ще сложи край на човечеството.

НАСА, обаче, отхвърля всяко твърдение, че планетата Нибиру съществува. Според тях „никой учен не го приема сериозно „.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.