Новини

Погледнете живота, който живеете в момента. Има ли нещо нередно?

Погледнете живота, който живеете в момента. Има ли нещо нередно? Може би не сте достатъчно мотивирани или не може да вземете правилните решения.

Отговорът на вашите въпроси се намира във всичко около вас. Начинът по който преминава вашето всекидневие, казва много за това как се справяте с всичко останало.

Решението

Докато още бях в университета, квартирата ми беше пълен хаос, както и живота. Все по-често се улавях, че не ме интересува нищо.

Един ден реших, че не може да продължава по този начин и започнах да работя по проблема.

Започнах със стаята като я почистих. Това просто решение промени живота ми.

С почистването забелязах и това, което ми пречи да имам ясен поглед над нещата в живота ми. Също така разбрах и какво обичам да правя.

Когато в съзнанието ви е пълен хаос това рефлектира и на вашия живот. За да привнесем ред в живота си е добре да променим навиците си.

Как хаосът рефлектира на живота ни?

След като промених дневните навици, всичко това се отрази по отличен начин на работата ми, на диетата ми и дори на настроението ми.

Започнах да живея здравословен живот. Прекъснах отношения с хора, които не ми влияят добре. Напуснах колежа, който не харесвах и започнах да правя нещата, които наистина харесвам.

Как да поемем инициативата?

Погледнете живота си. Кое ви се струва нередно? Всичко ли е на мястото си?

Има ли някой, който ви спира да промените нещата, които искате? Има ли неща, които искате да направите, но не ги правите?

Отговорете си на тези въпроси и започнете да разчиствате около себе си. Започнете с най-простото като изхвърлите боклука. В буквален и преносен смисъл. След това вижте кои са истинските ви приятели. Останалите разчистете.

Премахване на пречките

Следващото нещо, което е задължително да направите, е да определите нещата, които са пречка и не ви позволяват да се движите напред.

Може би липса на знания, страх от тревоги или хората около вас. Премахнете ги едно след друго като започнете от най-лесното за вас.

Направете топ 3 на всичко, което ви притеснява и спира. След това топ 3 с решения за преодоляване и започнете.

Например, имате пречки в работата и не ви върви. Замислете се дали не е време да я смените? Или пък да промените изцяло работните си навици.

Вие сте способни да разрешите всеки един казус. Спрете да се страхувате. Това е, което ви спира да се движите напред.

Източник: D.Wolly, Сonscious Reminder