Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ПОМАГА ЛИ “МОЛЕКУЛАТА НА ДУХА” да видите другите измерения?

От хилядолетия хората се стремят да  достигнат други измерения отвъд света, който познаваме.

Един от начините, чрез които се опитват да постигнат това е с помощта на различни отвари и смеси, направени от психоактивни и халюциногенни вещества.

Но имат ли функция, още по-силна от ефекта им върху мозъка? Дали такъв тип „наркотик“ може да ни помогне да се пренесем в друга реалност?

Влиянието на халюцигените

В продължение на години се извършват проучвания на едно подобно вещество-халюциноген с невероятен ефект, който дори учените смятат за много необичаен.

Съединението диметилтриптамин („молекулата на духа“) или ДМТ (DMT) се среща в природата при много животни и растения.

Въпреки че той научно е синтезиран през 1931 и открит при животински и растителни видове през 1960, ефектите от ДМТ са известни на местните обитатели на Амазонка от векове.

Те го използват като активна съставка в традиционните си психоактивни отвари, наречени аяхуаска.

В човешкото тяло диметилтриптамин се произвежда от епифизната жлеза в много малки количества по време на дълбока медитация, огромен физически стрес и дори близки до смъртта преживявания.

Ключ към други измерения?

Употребилите ДМТ разказват как се озовават на невероятни места, където се срещат със същества, които най-често комуникират чрез телепатия и са възприемани за водачи.

Те приемат най-различни форми: извънземни, клоуни, феи, елфи и различни животни. В повечето случаи има много общи аспекти в различните изживявания на хората под действието на този халюциноген.

Интересно е да се спомене, че в 90% от докладваните необикновени видения хората чуват в главата си посланието „ние сме щастливи, че намери тази технология“.

И въпреки удивителните непознати пейзажи, които се появяват пред очите им, хората описват чувство на спокойствие. Освен това твърдят, че всичко видяно е истинско.

Този феномен пленява интереса на Рик Страсман – професор по психиатрия. След дългогодишни проучвания той пише книгата „ДМТ – Молекулата на духа“.

Според Страсман ДМТ може да е средство за по-дълбоко разбиране на реалността и съществуването отвъд нашия свят.

Дали наистина тази „духовна молекула“ може да ни отведе в други реалности, където да контактуваме с непознати същества? Или просто така ни се иска да вярваме?

mysteriousuniverse.org

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.