Тайни и загадки

Последната битка за планетата е на път да се случи

Още в далечното минало Йоан Богослов пише в неговите откровения за мястото на последната битка между доброто и злото.

Той твърди, че ще се случи на място наречено, Армагедон в началото на Милениума. Но ако приемем, че календара е преправян няколко пъти е много вероятно да сме в годината на събитието.

Друг е въпроса можем ли да се доверим на думите на светията или пък да ги отречем?

Изследователи на древния текст анализираха пророчеството и предполагат, че е възможно да очакваме епичната битка да се състои в равнината Магедон на днешен Израел.

Това място е посочвано и друг път

но сега са изследвани и странични апокрифни текстове свързащи виденията на Йоан с познатия библейски текст.

Тази долина разделя планините Галилея от хълмовете на Самария. Тук е мястото, където са водени най-известните битки от древността. Тутмос III тук планира завладяването на Палестина (1457 г. пр.н.е.).

Израилтяните воювали с филистимците (1004 г. пр.н.е.) на същото място историята помни една от най-кървавите битки.

Завладяването на Галилея от асирийския цар Тиглатпаласар III (732 г. пр.н.е.) става на територията на абсолютно същата долина.

Още по вълнуваща е ожесточената битка на Наполеон Бонапарт и Османската империя. Тя се състои през1799 година. А малко по-късно пак тук турци и англичани се избиват взаимно през 1918 година.

Скептиците твърдят

че може да е посочено всяко друго място във видението на Йоан. Но пък отговорът на познавачите на Откровение е, че пророкът е живял дълго време в Израел.

Той е добре запознат с тази област и едва ли е сгрешил като я е назовал случайно.

Теоретиците на конспирацията не се отказват от божественото пророчеството и уверяват, че Апокалипсисът ще дойде настъпи както е описано в Светото писание и ще последва 1000 годишен мир.

Други още по-смели интернет издания като Vistanews настояват, че Армагедон е на път да се случи още тази година.

Анексирането на територии от Израел и отнемането им от Палестина ще доведе до началото на последната война.

Какво ще се случи после? Вероятно е да настъпи мир, които да продължи до идването на Месията. Но дали тези пророчества ще се сбъднат предстои да разберем сами още тази година.