България

Последно сбогом с Милен Цветков

Само най-близките изпратиха Милен в последния му път

Само най-близките изпратиха Милен Цветков в последния му път

Телевизионният водещ Милен Цветков, който загина на Великден при тежка катастрофа, предизвикана от 22-годишен дрогиран шофьор, бе погребан вчера в гробищния парк в столичния кв. „Бояна“.

53-годишният журналист бе изпратен в последния си път само от най-близките си заради противоепидемичните мерки.

На погребението присъстваха около 20 души, сред които 24-годишната дъщеря на Милен Цветков – Калина, нейната майка Дана, майката на 8-годишния син на журналиста Ивета и последната му приятелка Милена Иванова.

Десетки венци, повечето от бели цветя, затрупаха гроба на Цветков. След като опасността от коронавируса отмине, семейството ще организира среща с всички, които го обичаха, за да почетат паметта му.

Междувременно стана ясно, че 22-годишният Кристиан Николов, който помете колата на журналиста и предизвика смъртта му, ще обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Младежът бе оставен за постоянно в ареста по решение на Софийския градски съд. Той е обвинен в умишленото причиняване на смъртта на Милен Цветков.

Студентът в Берлин е седнал зад волана след употреба на четири различни вида наркотични вещества, като случаят е особено тежък и по закон предвиденото наказание е до 20 години „лишаване от свобода“ или доживотен затвор.