Новини

Кой отвлече дистанционно МH370 на Malaysia Airlines?

Злополучният Бoинг 777-200ER летял от Куала Лумпур за Пекин и загадъчно изчезнал на 8 март 2014 година не слиза от страниците на конспиративните издания. На борда му имало 239 човека и тяхната съдба е остава неясна.

Търсят го в продължение на три години и се отказват. Дори днес независими изследователи продължават да намират самолети под водата.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Но тайнствено изчезналия Боинг така и не се намерил, въпреки супер технологиите на военно въздушните сили на три страни.

Поради тези причини се появиха десетки теории за неговото изчезване – от научни до конспиративни.

Новата хипотеза на Норман Дейвис

Една нова версия и то не без основание във връзка с причината за тази трагедия се разпространи в мрежата.

На страниците на изданието известният европейски конспиролог Норман Дейвис твърди, че хората на борда на самолета може да са станали жертви на първото в света дистанционно отвличане, при това изцяло земно, а не извънземно.

Секретната система Honeywell

Както е известно, след терористичния акт на 11 септември 2001 година в САЩ, всички международни авиолинии са оборудвани с програмата Honeywell.

Системата уж позволявала успешна борба с отвличащите самолети. Но, по мнението на изследователя, някой дистанционно е пробил това програмно обезпечаване и също така дистанционно е изпратил Боинг 777 в неизвестно направление.  

Къде е самолета?

И ако Норман Дейвис само бегло споменава тази мисъл бегло в своята книга „Под друго небе“, посветена на загадката на нашия век, то сега той с увереност говори за това в рамките на концепцията за „световна кибервойна“.

Между другото, той назовава вече и мястото, където самолета е бил закаран – в Антарктида. Тоест леденият материк отново фигурира – като някаква тайна база или от Третия райх, или на извънземните.

Във всеки случай, теорията му се обсъжда в мрежата, макар мнозина да са убедени, че по-убедително изглежда предположението за похищаването на Боинг 777.

И по-малко убедително – предположението къде е бил доставен.

Антарктида, разбира се, е загадъчен континент, но не са ли твърде много тайните, които се опитват да му припишат конспиролозите, уфолозите и другите независими изследователи?

Норман Дейвис