България

Предсказания от други светове. Ванга – неразгаданата пророчица

Повече от половин столетие хора от целият свят идват при пророчицата Ванга за помощ. При нея са били президенти, министър-председатели, космонавти, учени.

Ванга можеше да прониква в миналото и бъдещето на идващите при нея хора. И днес, повече от 20 години след смъртта и, името и е забулено в легенди и използвано за редица спекулации и неистини.

Къщата в Рупите
Къщата в Рупите

 

Хората, които ходят при Ванга отиват при нея за помощ. Колко ще приеме зависи от настроението и. Никой не смее да се пререди. Ако някой се промъкне напред, тя го връща и не приема никакви оправдания. Ванга е жена с характер, това го знаят всички.

През 1974 година Ванга приема по 120 човека на ден. Срещата с нея е отрезвяваща за всеки. Непонятно е как свръхестествената сила на духа може да живее в съзнанието на една обикновена жена. Людмила Живкова се сприятелява с Ванга и често я навестявала.

В резултат на това Людмила убеждава баща си да посети ясновидката. „Дядо ми се познаваше с Ванга, срещаха се няколко пъти. В предсказанията и не вярваше, но създаде необходимите условия Ванга да се чуства добре. Даде и официално възможността да приема хора и да работи.

Той разбираше, че Ванга може да бъде полезна и на българи, и на чужденци. Че предсказанията и съветите и може да помогнат на много хора, които са болни“, разказва Евгения Живкова, години след смъртта на дядо си.

Многократно Ванга е питана за гласа, който чува в главата си. „Този глас винаги е бил с мен. И вчера, и днес, и сега. За първи път го чух преди войната. Беше събота, 5 април 1941 год.

След обяд се събрахме голяма компания и той се появи. Аз го видях с духовните си очи. Пред мене се появи човек, каза ми кой е, но не мога да кажа кой е той. Човек е. Каза ми, аз съм този и този, слушай, какво ще ти кажа, утре почва война. Ти ще казваш кой е жив, кой е умрял“.

Цар Борис III почива при странни обстоятелства 1943
Цар Борис III почива при странни обстоятелства 1943

След като слухът за предсказанието на Ванга достига и до българския цар Борис III, през 1942г. той отива в дома на Ванга.

Твърди се, че тя му казала да запомни датата 28 август. Точно след година, на 28 август 1943г., цар Борис умира.

Дарбата на Ванга е в това, че тя сякаш представлява мост между два свята. Възможно ли е в Рупите да се намира така нареченият енергиен щит.

Много хора твърдят, че това място е свещенно и има особена, космическа енергия. И днес свидетели твърдят, че на празника Света Петка дори и с времето стават странни неща.

Често се е случвало до 10 часа, до началото на празника да вали силен дъжд, а после, когато литургията започне, небето да се изчисти и да изгрее слънце. Понякога само за час. Свършва литургията и пак завалява дъжд.

С години са се водели наблюдения колко от предсказанията на Ванга се сбъдват. Писани са дисертации за нея, а учените спорят и до днес. Едно е сигурно –  Ванга представлява феномен, който излиза от познатите явления.

Ванга виждала отдавна умрели хора, разрушени храмове и домове, съществували преди хиляди години. Пророчицата е била уверена, че на Земята преди нас имало други цивилизации. Например Атлантида.

До последният си ден от живота Ванга приема хора в Рупите и не отказва на никого. През всички тези години тя стана символ. Според различни информации преди да си отиде Ванга събира около себе си своите роднини и се сбогува с тях, защото видяла и своята смърт.

НП/2018