Новини

Предпочитате да сте сами? Научно изследване обяснява причината

Често интелигентните хора имат мнения различни от тези на обикновения човек.

Може  би затова те избягват да прекарват времето си сред обществото, ако това не е необходимо.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Освен това, интелигентните хора мразят безсмислените разговори или срещи, а обществото означава участие в нещо подобно.

В допълнение, интелигентните хора предпочитат да слушат и научават, отколкото да говорят и обсъждат, а за целта  независимата среда е по-подходяща.

Научно изследване разкрива

Британско списание по психология  публикува изследване на така нареченото управление и изисквания на добре изживяния  живот.

Научния труд е на еволюционния  психолог Сатоши Каназава от Лондонското училище по икономика и политически науки  и Норман Ли от Сингапурския Университет.

Тъй като почти всички хора искат да бъдат щастливи, не е изненадващо, че интелигентните хора са разбрали как да постигнат това, като общуват значително по-малко от обикновените хора.

Високо интелигентните хора не се радват, когато прекарват повече време сред други хора.

Според изследователите „при по-често общуване с приятели по-интелигентните индивиди изпитват по-слабо удовлетворение от живота“.

Изводите за интелигентните хора

Констатациите показват (и това не е изненадващо), че хората с по-голяма интелигентност и способност да я използват, са по-малко склонни да отделят много време за общуване, защото са фокусирани върху някаква друга по-дългосрочна цел.  

„Саванната теория“ твърди, че съвременните хора се радват на същите неща, на които и древните.

Предвид това изследването показва още, че високо интелигентните хора са се развили покрай нуждата да разчитат на останалите.

За да оцелеят и продължат рода си те взаимодействат с други и за да изпитат щастие.

Това обаче е добра новина за обществото като цяло. Тъй като интелигентните хора отделят повече от своето време и енергия за учене вместо за общуване.

Интелигентните индивиди са в състояние да постигнат глобален прогрес и да подобрят качеството на живот на човечеството като цяло.

Разбира се, може би проблемът в съвременното общество е, че голяма част от населението живеят твърде близо един до друг.

Така че вместо да бъдат подпомогнати от голям брой хора, индивидите са възпрепятствани от това.

express.co.uk