Новини

Предсказания за света смутиха читатели в Сърбия

Стефан Карулски, сръбски архимандрит, предсказва страшен хаос в началото на двадесет и първи век.

Монахът споделя, че в близко бъдеще потоп ще преобърне целия свят. Съединените щати ще загинат, а Русия ще бъде изправена пред немислима трансформация.

Най-старите монаси са оставили много пророчества, в които е добре да се вгледаме. Много от тях изглеждат странни и непонятни за съвременниците. Въпреки това с годините тяхното значение стана ясно и прогнозите се сбъднаха.

Ахиархимандрит Стефан Карулски е роден през 1922 г. и умира през 2001 г. Когато е още малък, той отива в манастир, разположен в Сърбия, там става послушник.

Заминава за Атон пеша от Сърбия през 50-те години на ХХ век. По-голямата част от живота си прекарва в Карула (почти 40 години).

Води строг аскетичен начин на живот, цяла Гърция знае за него. Хиляди хора се обръщат за съвет и помощ.

Нашествие на демони

Монахът неведнъж е споменавал, че Божията майка и демоните му се явяват. И в един момент той разбра, че е способен на гадаене и прогнози. Демоните често са негови гости.

„Отначало се страхувах от тях. И тогава си помислих: имам кръст, това е моята клетка. И сега виждам: четиридесет демони слизат при мен от планината.“

Например, както в иконите на Страшния съд, вижда: огън от устата да излиза и горящите им очи. Когато демоните се приближават, отец Стефан започва да ги прекръства, за да се пази от тях.

Ако човек поеме по грешен път, демоните веднага ще се опитат да направят всичко възможно, за да го присъединят към тяхната „партия“. Така до края на дните те ще се намесват, съблазняват и прелъстяват хората.

Прогнози

Много от неговите предсказания и индикации се помнят и до днес. Едната е стряскаща визия за бъдещето на САЩ и Русия.

Според него целият свят в началото на ХХI век ще се изправи пред водната стихия. Това коренно ще промени живота на Земята в продължение на много години.

Новите технологии ще управляват живота. Монахът вижда голямо око, което наблюдава всички и дори раздава правосъдие. Освен това същества от други светове ще дойдат на Земята и ще започнат да живея сред нас.

В човешките тела ще влагат жици и кабели, говори отец Стефан, които ще го направят зависим и управляем. Децата ще бъдат правени не както досега. Но най-драстичната промяна е тази в управлението на света.

То ще бъде единно и за цялата планета.

Предсказанията му съвпадат с пророчествата на Ванга и Нострадамус, че САЩ ще пострадат от тежки наводнения.

Много градове ще потънат под вода

За да бъдат спасени, хората ще бъдат принудени да се преместят в други страни. „Америка скоро ще рухне“ и бежанците ще запълнят Русия и Сърбия.

Едно природно бедствие ще засегне цялото човечество и хората ще се занимават основно с натурално земеделие.

Това е единственият начин да се запасите с храна и да оцелеете. Светът ще бъде обхванат от глад и опустошение.

Америка е на път да се разпадне. Човечеството, обаче, ще се адаптира към това, броят на мъртвите, изчезналите хора от лицето на Земята не се споменава.

Той вярва, че в близко бъдеще Америка ще бъде обхваната от „кървав дъжд“, както и от местни въоръжени конфликти. Монахът не предвижда глобална война. В същото време той подчертава, че борбата срещу „новата инфекция“ ще продължи достатъчно дълго.

Човечеството ще може да преодолее всичко. Въпреки опустошителните катаклизми, хората все пак ще успеят да преодолеят кризите.

НП/2021