България

Предсказанията на Дънов за климатичните аномалии

Климатичните аномалии и земетресения на Балканите не спират и все по-често гледаме на тях като нещо нормално. Но човешкият живот няма цена и е добре да се замислим.

И това е само началото на една промяна,

която може да отключи нещо невиждано, а за нея предупреждава и Петър Дънов.

Фактите са все по-стряскащи на фона на нарастващите съобщения в медиите за метереологични изненади в различни райони на Европа и света.

„В курортния турския черноморски окръг Ризе заваля сняг, съобщи турската телевизия CNN – Turk на 2 юли миналата година.

Термометрите регистрираха рязък спад на градусите, а от снимките, качени в социалните мрежи става ясно, че снегът си е направо сериозен.

В районите близо до столицата, където до неотдавна бе силна жега, а в продължение на два месеца термометърът не падаше под 25 градуса, метеоролозите отчитат температури от 9 – 11° за началото на деня през лятото и се питат как ще е таза година.

Предсказанието на Учителя

След 2021 г. ще настъпи голяма криза, глад. Ще има дни, в които хората няма да сложат и залък хляб в устата си“, предупреждава Петър Дънов.

Това са думи взети от различни лекции на Учителя. Както е известно той не е писал, а негови ученици са стенографирали лекциите. Съществуват спекулации, че са манипулирани. Но това не е категорично доказано.

Учителят предрекъл, че гражданските войни

ще отключат големите земетресения и наводнения. Цели континенти ще потъват. 

Два месеца преди смъртта си Петър Дънов дал последни напътствия към своите настоящи и бъдещи следовници, а информация отново била спусната от невидимия свят.

Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, дал надежда за смутните времена пророкът.

Дънов казвал, че тогава Силите небесни,

самата Природа ще се възмути. И ще дойдат големите земетресения. 

„Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страдания, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота“, разказва в една от беседите си през есента на 1943 година.

Едно от пророчествата, което се сбъдва пред очите ни разказва, че Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв.

В резултат на всичко това старата Европа ще бъде разтърсена из основи. 

„Европейските народи ще оголеят и оскотеят – ще изгубят силата си. Тогава ще настане невиждан глад – кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат.“

Но не само това и хлябът ще намалее

едва дневно ще има по 200-300 грама на човек, пророкува Дънов в далечното лято на 1917 година. 

Климатичните промени Учителят провидял още през 30-те години на миналия век. Тогава той предрича, че в близко бъдеще половин Европа ще бъде залята от наводнения.

Ще настъпят и големи изменения в сезоните. Там където има вода, ще стане суша, а където е било суша ще настанат невиждани дъждове и заблатяване. 

НП/2021