България

Предсказанията на Дънов за времето, в което живеем

Климатичните аномалии на Балканите, Европа и Америка и тази година стават все по-непредсказауми. Светът се променя пред очите ни, но въвлечени във войната в Украйна не забелязваме останалите новини.

Топенето на ледовете

в Антарктика води до промяна не само в климата, но влияе и на хората, животните и растенията. 

За това предупреждава Учителят Петър Дънов, още в началото на миналия век. Той казва:„Туй е началото на една промяна, която ще разбута всичко около нас. И живот, и неживот.“

„Летата ще идват с ураганни ветрове, неочаквани бури, а после топла зима. Горещините ще се усилват и ще стават все по-усилни.“

Но какво казват учените?

Фактите са неприемливи за учени и климатолози на фона на нарастващите съобщения в медиите за метереологични изненади в различни райони на Европа и света.

В София, в продължение на два месеца термометърът буквално си правеше шеги с нас, а метеоролозите просто отчитат температурните промени.

Предсказанието на Учителя

В текстове на Петър Дънов хората откриват десетки знамения, които стават очевидни са нас.

Учителят предупреждава: „След 2018 г. ще настъпи голяма криза, глад, водата няма да достига. Ще има дни, в които хората няма да сложат и залък хляб в устата си.“

Както е известно Дънов не е писал,

а негови ученици са стенографирали лекциите. Съществуват спекулации, че са манипулирани. Но това не е категорично доказано.

Учителят предрекъл, че гражданските войни ще отключат големите земетресения и наводнения. Цели континенти ще потъват, а на тяхно място ще се появи нова земя.

Два месеца преди смъртта си

Петър Дънов дал последни напътствия към своите следовници, а информация отново била спусната от невидимия свят.

Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, дал надежда за смутните времена Пророкът. Тълкуватели на словото казват, че това се отнася за тъмните времена след 1944-та.

Дънов казвал, че Силите небесни

и самата природа ще се възмути. И ще дойдат големите земетресения. Те според тълкувателите на Учителя се отнасят за времето след 2020 година.

„Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страдания, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота“, разказва в една от беседите си през есента на 1943 година.

Едно от пророчествата,

което се сбъдва пред очите ни разказва, че велико преселение на народите ще омеша славянската кръв.

В резултат на всичко това старата Европа ще бъде разтърсена из основи. 

„Европейските народи ще оголеят и оскотеят – ще изгубят силата си. Тогава ще настане невиждан глад – кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат.“

Но не само това и хлябът ще намалее – едва дневно ще има по 200-300 грама на човек, пророкува Дънов в далечното лято на 1917 година. 

Климатичните промени Учителят

провидял още през 30-те години на миналия век. Тогава той предрича, че в близко бъдеще половин Европа ще бъде залята от наводнения.

Ще настъпят и големи изменения в сезоните. Там където има вода, ще стане суша, а където е било суша ще настанат невиждани дъждове и заблатяване. 

Има спекулации, че това са измислици на неговите ученици. Критиците оспорват неговите думи.

Днес живеем в тези времена, но за жалост нямаме силата да променим събитията видяни от Петър Дънов. Да вярваме или не на Учителя, зависи от нас самите.

НП/2022