България

Предсказанията на Дънов за времето, в които живеем

Климатичните аномалии на Балканите, Европа и Америка и тази година стават все по-непредсказауми. Светът се променя пред очите ни, но въвлечени в коронакризата не забелязваме останалите новини.

Топенето на ледовете в Антарктика води до промяна не само в климата, но влияе и на хората, животните и растенията. 

Но за това предупреждава Учителят – Петър Дънов, още в началото на миналия век. Той казва:„Туй е началото на една промяна, която ще разбута всичко около нас. И живот, и неживот.“

„Летата ще идват с ураганни ветрове, неочаквани бури, а после топла зима. Горещините ще се усилват и ще стават все по-усилни.“

Но какво казват учените? Фактите са неприемливи за учени и климатолози на фона на нарастващите съобщения в медиите за метереологични изненади в различни райони на Европа и света.

В София, в продължение на два месеца термометърът буквално си правеше шеги с нас, а метеоролозите отчитат температури от 10 до 35 градуса като по учебник.

Предсказанието на Учителя

В текстове на Петър Дънов хората откриват десетки знамения, които стават очевидни са нас.

Учителят предупреждава: „След 2018 г. ще настъпи голяма криза, глад, водата няма да достига. Ще има дни, в които хората няма да сложат и залък хляб в устата си.“

Както е известно Дънов не е писал, а негови ученици са стенографирали лекциите. Съществуват спекулации, че са манипулирани. Но това не е категорично доказано.

Учителят предрекъл, че гражданските войни ще отключат големите земетресения и наводнения. Цели континенти ще потъват, а на тяхно място ще се появи нова земя.

Два месеца преди смъртта си Петър Дънов дал последни напътствия към своите следовници, а информация отново била спусната от невидимия свят.

Ще дойдат гражданските войни. Ще се яви голяма омраза между двете класи – крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. Но който народ е по-близо до Бога, лесно ще мине“, дал надежда за смутните времена Пророкът.

Дънов казвал, че тогава Силите небесни, самата Природа ще се възмути. И ще дойдат големите земетресения. Те според тълкувателите на Учителя се отнасят за времето след 2020 година.

„Където е суша, ще стане вода, а където е било вода, ще стане суша. Които се спасят след тези страдания, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота“, разказва в една от беседите си през есента на 1943 година.

Едно от пророчествата, което се сбъдва пред очите ни разказва, че Велико преселение на народите ще омеша славянската кръв.

В резултат на всичко това старата Европа ще бъде разтърсена из основи. 

„Европейските народи ще оголеят и оскотеят – ще изгубят силата си. Тогава ще настане невиждан глад – кокошки, пуйки, агнета, прасета почти ще изчезнат“

Но не само това и хлябът ще намалее – едва дневно ще има по 200-300 грама на човек, пророкува Дънов в далечното лято на 1917 година. 

Климатичните промени Учителят провидял още през 30-те години на миналия век.

Тогава той предрича, че в близко бъдеще половин Европа ще бъде залята от наводнения.

Ще настъпят и големи изменения в сезоните. Там където има вода, ще стане суша, а където е било суша ще настанат невиждани дъждове и заблатяване. 

Има спекулации, че това са измислици на неговите ученици, оспорват критиците неговите думи.

Днес ставаме свидетели на тези времена, но за жалост нямаме силата да променим събитията видяни от Петър Дънов. Да вярваме или не на Учителя зависи от нас самите.