Съзнание

Припомниха предсказанията на Нострадамус за нашите времена

Тези дни покрай ужасните горещини отново се заговори за предсказанията на различни ясновидци за края на света и особено тези на Нострадамус.

Вълната от температури над 43 градуса в Европа бе най-жестока от години насам. Случайно или не, Слънцето отприщи своя гняв, а това го има в стиховете на гадателя.

Предсказанията на Нострадамус

Огромният брой на катастрофични предсказания в четиристишията ще накарат много хора да вярват, че бъдещето ни е безрадостно.

Трябва да се разбере, че четиристишията на Нострадамус са най-лошите възможни сценарии. Те са онова, което ще се случи, ако човечеството не направи нищо, за да ги спре.

Неговите събрани стихове предлагат доказателства, като се смята, че Нострадамус е имал видения за бъдещето и е видял такива монументални събития.

Сбъднатите вече стряскат съня на главните редактори на критичните издания и статии срещу гадателя.

Френската революция, катастрофата на космическата совалка и войната в Залива са част от случилото се и излязло изпод перото на Мишел Нострадамус.

Има много хора, които вярват днес, че неговите предсказания за бъдещето засягат живота на всички нас.

Слънцето в предсказанията

В стиховете се говори и за ужасни времена, в които огненият диск ще вземе своя дан и огнени езици ще поглъщат сушата.

Това събуди предсказанията на гадателя за нов живот в различни медии.

Популярният USA Today, включително, отделя внимание и на предсказанието за комета, която ще удари планетата през 2022 година.

Историята на предсказанията

Нострадамус написва 1000 четиристишия, разделени в 10 групи по 100, които наричал “стотици“.

Той пишел на родния си френски език, но за да се защити от суеверните ловци на вещици по това време, той вплитал в стиховете латински и гръцки думи и дори анаграми.

Първият сборник на неговите “Стотици“ е публикуван през 1566 г. и продължава да се издава до днес.

Една от легендите за гадателските способности на Нострадамус се появяват по времето, когато пътува из Италия. Той среща група италиански монаси, отива при един от тях и му казва “Отче“.

Монахът е Феличи Перети, францисканец. Нострадамус пада на колене и отдава почит на скромния монах, обяснявайки, че трябва да коленичи пред негово светейшество Папата.

През 1585 г. младият монах става папа Сикст V, изпълнявайки предсказанието на Нострадамус.

Смъртта на Кенеди в предсказанията

Предсказателят е писал за събития, за които никога не би могъл да помисли. Места, които по това време дори не са съществували.

„Зла светкавица ще падне върху великия мъж. За смъртта му ще обвинят невинен мъж, а виновният ще остане скрит в мъгливите дървета.”

Някои от най-значимите предсказания на Нострадамус се отнасят до убийството на братята Кенеди.

В едното се загатва за първия Кенеди, Джон Кенеди. Президентът, убит от „светкавица“ посред бял ден.

И наистина изстрелите от сградата на книжния склад го настигат „от небето”.

Нострадамус е написал тези стихове в кабинета си преди 500 години за страна, която още не е родена и отдалечена на 5000 км.

Измина близо половин хилядолетие откакто Мишел Дьо Нострадамус е написал някои потресаващи предсказания за следващите 2000 години.

Краят на света е предсказан от него за 3797 година. Дали наистина ще настъпи тогава или не…можем само да гадаем.

НП/СЕ