Тайни и загадки

Прогноза на пътешественик във времето изненадва с точност

Удивително точна прогноза за съдбата на биткойн, направена през 2013 година, чертае мрачно бъдеще за човечеството.

Курсът на биткойн от 10 000 долара е бил предвиден удивително точно от потребител на популярния сайт Reddit още през август 2013 г., припомнят анализаторите на стоковия пазар.

Някой си Luka_Magnotta, който се представя като пътешественик във времето е публикувал в Reddit съобщение от 2025 г., за да предупреди до какво ще доведе интеграцията на криптовалутата в икономиката.

Първата прогноза от 1000 долара за биткойн през 2015 г. не се сбъдва веднага, а след време. Но втората, за 10 000 долара през 2017 г. е абсолютно вярна.

Предсказанието се сбъдва, след като по-рано курсът на най-популярната криптовалута наистина достига 10 000 долара, а след това атакува и следващата бариера от 11 000 и дори 20 000 долара.

Прогнозата за бъдещето

Но много по-шокираща е общата картина за икономиката и обществото в близко бъдеще, която чертае Luka_Magnotta.

Тя е доста мрачна. Икономиката не се развива, а богатите хора живеят в защитени градове наречени цитадели.

Пътешественикът във времето също описва как богатите хора ще станат киборги до 200 години. Те постепенно ще се слеят с технологични устройства като компютри и смартфони.

Такава хипотеза също е изказвал израелския историк Ювал Ноа Харари, професор от Еврейския университет в Ерусалим.

Най-лошо ще е положението в Африка, според прогнозата на пътуващия във времето. Правителствата там са възприели биткойн като платежно средство и са раздали на всички хора мобилни телефони.

Но киберпрестъпници от Русия крадат 60% от парите и континентът изпада в хаос и граждански войни.

Факт е, че в момента в Зимбабве биткойнът се превърна в резервна валута.

Самият автор на прогнозата се определя като участник в съпротивата, която подготвя атака срещу интернет инфраструктурата и въобще срещу всички компютри.

Подобни сценарии за бъдещето са познати и от филми като „Елизиум“, а сбъдната прогноза за биткойн в контекста на цялостната мрачна картина, обрисувана от Luka_Magnotta, наистина буди тревога.

В действителност спекулацията с такива прогнози става хит в мрежата и въпросите за настъплението на технологиите са част от филмовата индустрия в Холивуд.

НП/2019