Тайни и загадки

Прогнозите и предсказанията на Нострадамус за 2018 година

Твърди се, че Мишел дьо Нострадам, известен като Нострадамус, е предсказал цялата световна история от смъртта си досега. Мнозина го смятат за най-великия пророк на Земята.

Нострадамус е живял през XVI век във Франция. Той бил лекар и астролог, който притежавал способността да „вижда бъдещето“. Нострадамус гледал в пълна с вода купа и така получавал информация за бъдещето.

Най-известният му труд е „Предсказания“ (Les Propheties), издаден през 1955 година. Твърди се, че Нострадамус е предсказал всичко от Големия пожар в Чикаго от 1871 г., идването на Хитлер през 30-те години, събитията от 11 септември 2001 г. , кацането на Луната, убийството на Джон Кенеди и атомната бомба.

Нострадамус живеел в епоха, през която виждането в бъдещето се смятало за магьосничество. Затова той маскирал виденията си в четиристишия, в които скривал бъдещето така, че да не разбирате истински центуриите докато не се случи събитието.

Какво казва гадателят за 2018 г.? Нострадамус видял ужасни събития да се случват през 2018 г. При все, че подобни неща са били казани за 2017 година.

Френският пророк твърди, че мъртвите ще станат от гробовете и че ще има промени между народите. Няколко природни бедствия ще разтърсят света. За един от центуриите се твърди, че описва възникването на третата световна война.

Нострадамус пише как ще започне „Голямата война“. „Голямата война ще започне във Франция и цяла Европа ще бъде нападната, тя ще бъде дълга и ужасяваща за всички. Накрая ще настане мир, но само малцина ще се радват на него“.

„Войната ще започне между двете големи световни сили и ще продължи 27 години. Момент на голямо насилие ще съвпадне с появата на комета в небето. Ядрен тероризъм и природни катастрофи ще унищожат нашата планета докато една гигантска планета се доближи до Земята.“

Нострадамус сякаш прогнозира няколко природни бедствия и изригването на Везувий. Той казва, че Земята ще се разклаща на всеки пет минути и че природното бедствие ще убие до 16 000 души. При все това, той също така предсказва природно бедствие и в Съединените щати.

Според Нострадамус земетресение ще засегне „особено западната част на САЩ и неговата сила ще се усети по цялото земно кълбо“.

Френският пророк предвижда големи катастрофи, които ще бъдат резултат от „глобално затопляне“. Преди стотици години Нострадамус пише, че „Кралят ще ограби горите“ и че „небето ще се отвори и полетата ще изгорят от топлината“.

Мнозина смятат предсказанията, направени от Нострадамус за случайни или за резултат от погрешни тълкувания или лош превод, но милиони хора по света твърдо вярват, че той е един от най-великите и най-точни пророци в историята.

НП/AC 2018