Новини

Проклятието на Распутин. Орденът на тъмните и Руската империя

Възможно ли е хората не само да са създадени от извънземни, но и умишлено да са направени хем добри, хем зли?

Ако е така, дали силите на светлината и мрака са в епична битка за влияние върху човешкото развитие?

Улики могат да бъдат намерени в биографията на една от най-спорните фигури в съвременната история – Григорий Распутин.

През 1918г. в Екатерининбург членовете на детронираното руско царско семейство, цар Николай и царица Александра Романови и петте им деца, са събудени посред нощ от болшевишки войници. Те са отведени в мазето на къщата, където са държани.

Там един по един са екзекутирани

Плъзнали слухове, че смъртта им е вследствие на проклятие, приписвано на могъщия мистик Григорий Распутин. Човекът, който сам е бил убит година и половина преди това.

Распутин написал отворено писмо до Русия. В него заявил:

„Ако бъда убит от царското семейство или от някой свързан с него, в срок до две години, всички членове на царското семейство ще бъдат мъртви.“

Кой е бил този тайнствен човек, известен като Распутин?

И защо е свързван с тъмните сили от отвъдното? Вечерта на 23 януари 1871 г. в село Покровско, Западен Сибир комета разсича руското небе.

Това небесно събитие подготвя почвата за раждането на Распутин. В своите мемоари дъщерята на Распутин Мария пише, че когато се родил имало и други поличби и знамения.

Распутин проявявал свръхестествени способности. Включително дарбата да предвижда и да лекува животни.

А когато достигнал зряла възраст,

той имал видение, което коренно променило траекторията на селския му живот.

Един ден, докато орял нивата си, Распутин видял странна светлина в небето, в чийто център се явила Дева Мария.

Тя не говорила с него, а сочела към хоризонта. Распутин изтълкувал това като повеля на Божията Майка, че трябва да тръгне на духовно поклонение и да открие себе си. Така започнала огромната промяна в живота Распутин.

Видението го превърнало в набожен монах

и в крайна сметка го довело до царското семейство. В човешката история хората често са твърдели, че някой ги ръководи. Но въпросът е: кой?

През 1905 г., след години на скитане и утвърждаване на репутацията си на лечител, Распутин е представен на царското семейство.

Причината за интереса на царското семейство към Распутин, била болестта на единственият им син Алексей, който страдал от хемофилия.

Още с първите посещения на Распутин

в двореца станало ясно, че молитвите и проникващият му поглед можели да спират кървенето.

В нощта на 16 декември 1916 г. Григорий Распутин е поканен в дома на княз Феликс Юсупов.

Юсупов и неговите съучастници били убедени, че Распутин е изпратен от тъмните сили, за да унищожи царското семейство. Юсупов поднася на Распутин сладкиши, поръсени с цианкалий и сладко вино, което също е отровно.

Феликс Юсупов става неспокоен,

защото Распутин не умрял, въпреки погълнатото огромно количество цианкалий. Той се извинява и се качва горе, за да говори с другите заговорници, които му дават пистолет.

Връща се на долния етаж и след това застрелва Распутин. Той си мисли, че го е убил, но Распутин все още е жив. Той изпълзява през избата на двора, кървейки обилно в снега.

Тогава те се паникьосали и го простреляли в главата. Ритали тялото му така, че друг отдавна би умрял. След това го вързали и хвърлили в реката.

Когато тялото му е намерено

замръзнало в ледовете на реката, се оказало, че той е успял да се освободи от оковите си под водата.

Изследователи твърдят, че Распутин не умирал. Това, което би убило нормален човек, не го убило, което повдига един много интересен въпрос. Бил ли е Распутин защитен по някакъв начин?

Възможно ли е да има извънземни тъмни сили, които са действали чрез Распутин и са го защитавали, както предполагат някои изследователи?

Може ли същите тези сили да са довели до убийството на руското царско семейство, резултат, предсказан от Распутин?

НП