Тайни и загадки

Пророчествата на маите, хопите и древните египтяни за бъдещето

Маите твърдят: “Каквото е станало в миналото, ще стане отново“. Всяка ера за маите е ясно дефинирана. И това е дефинирано като “завръщането на боговете“.

Учените оценяват, че между 250-та и 900-та година, населението на маите е наброявало между 15 и 20 милиона души.

Маите се смятат за една от големите цивилизации с много напреднала астрономия, астрология, тригонометрия, архитектура. Техните пророчества са станали пословични със своята философия.

Те са измервали времето над и отвъд всички други неща. Да си в крак с времето е магия, това е способността на маите. Те предсказват и събитията от предстоящата прецесия повече от точно.

Марк Ван Стоун твърди, че те са проследявали конкретно Венера, фазите на Луната, затъмнения. Като следели прецесията, която е изключително дълъг цикъл те провидяли и края на цивилизацията и идването боговете отново.

Според учени, маите вярвали, че времето, както звездите, се движи в повторяем модел, наречен календарен цикъл. Точно с тези цикли може да се предсказва бъдещето.

Маите знаели не само къде е центърът на галактиката, но те разбрали, че има черна дупка с диаметър една светлинна година.

Те я нарият Големата пукнатина. Маите вярват, че това е родовият канал на Вселената. И че всички неща идват оттам.

Джорджио Цукалос твърди, че според знанието на маите не е нещо, което те сами са постигнали, а е било дадено като подарък от боговете. Но подаръкът не бил материално нещо. Било е знание.

За маите животът изглежда много цикличен. Египтяните разказват, че ще има серия от водни катастрофи между края на 2004-та до 2006-та година.  Маите го предсказават също. И какво се случи? Цунамито в Азия, убило 250 000 души и урагана Катрина.

Освен прилика между египетските и майските пророчества, изследователите намират връзки с пророчествата и при индианците Хопи.

Те вярват, че сме в петата ера на човека и че това е ерата на изчистването, която е близо до края на времето. Те твърдят, че всички хора на Земята трябва да се успокоят и да заживеят в хармония със себе си и планетата.

НП/2017