Протоколите на сионските мъдреци. Тайната доктрина за света

Публикувани в милиони копия, на повече от 50 езика в цял свят, те шокират със своята зловеща откровеност и заплаха за същността на човешката природа.

Ето какво казват: „Политиката няма нищо общо с морала. Владетел, който се ръководи от морала не е политик и затова не може да удържи своя престол.

Който иска да управлява, трябва да прибягва до хитрости и до лицемерие. Тези качества трябва да бъдат атрибути на християнските държави. Ние никога не трябва да се ръководим от тях.“

Димитър Недков: Протоколите на сионските мъдреци или протоколите на дейците от Сион е популярното наименование на един документ, наречен „Тайната доктрина“ за установяване на хегемония на еврейския народ, под формата на Световно правителство, по мирен начин. Неслучайно в дипломацията е създаден точно от тях един много интересен термин и той се нарича „примирие“. Както забелязвате в комюникетата от Близкия изток, касаещи близкоизточните въпроси за взаимоотношенията на израелската държава и останалия свят се използва този термин „примирие“, който означава: “Ние не искаме нито война, нито мир“.

Стойчо Керев: Какво определение е това?

Димитър Недков: Може би определя вековни проблеми по отношение на въпроса: Коя е господстващата раса? Коя раса се смята за богоизбрана? И ако погледнем структурата на протоколите на мъдреците от Сион, основните глави, които се разглеждат в нея, показват самата структура на протоколите, на базата на която в последствие се е стигнало до тяхното утвърждаване като фалшификат. Да, и то в резултат на два съдебни процеса в Берн и в Базел през 30-те години и в следствие на разследване през 1961 година на сенатска комисия на Съединените Американски щати. Още повече, че и след публикуването на протоколите в Германия, самите евреи през 20-те години, бързат да ги обявят за фалшификат.

1024px-bnai_brith_membership_certificate_1876
Сертификат за членство в Бнайт Брит/ сн. Уикипедия

Стойчо Керев: Как тези протоколи идват на бял свят?

Димитър Недков: Има две версии за произхода на протоколите.

Първа е руската версия. Тя изследва истинността на този документ. В последствие идва френска версия за това истински ли са тези протоколи, или не са. Защо те са се появили? В какво време са се появили и кому са били нужни да се появят? Така, поглеждайки хронологията, виждаме генезисът на този документ още в много далечната 1821 година, когато имперската руска агентура залавя в Истанбул един пакет кореспонденция под формата на писма между върховния орган на евреите – синедриона. Това е техният таен световен комитет.

Стойчо Керев: Но какво идва да каже това?

Димитър Недков:  Документът отбелязва създаването на независима държава под името Израел на палестинските земи (1821 година). През 1860 година е основан Световният еврейски конгрес. А доста по-късно е основана, може би най-тайната еврейска организация. Тя е под формата на масонска ложа. Така нареченият орден „Бнай Брит“. Той работи по древния ритуал “Мизриям”, свързан с философията от времето на строежа на пирамидите, когато още евреите не са изгонени от Обетованата египетска земя.

Стойчо Керев: Не са ли това само конспиративни теории?

Димитър Недков: Този еврейски орден, забележете, има 99 степени на посвещение. Сложна е историята на евреите, няма как да не бъде толкова разпростряна дори в степените на посвещение. Затова, като изследовател на историята на т.нар. тайни общества, съм намерил достатъчно доказателства, които предполагат, че ако трябва да говорим за задкулисието на тайните общества, то се свързва именно с дейността на този еврейски орден. Забележете следното условие във функционирането на този тип тайни ордени, еврейските.

Стойчо Керев: Кое ги отличава от останалите ложи?

Димитър Недков: В еврейската масонска ложа не може да влезе човек, който не е от еврейски произход. Докато в другия, по-популярния вид на тайното учение на свободните зидари, пребивават всякакви народности и етноси, в това число и еврейските. Когато говорим за това защо са били съставени тези протоколи, ние неминуемо ще стигнем до романа-разследване „Пражкото гробище“. Там главният герой е френския нотариус Симони, за когото Умберто Еко уточнява, че е събирателен образ.

Стойчо Керев: Умберто Еко е критикуван за романа…

Димитър Недков: Стигна се до там, този голям, световноизвестен семиотик Умберто Еко да бъде обвинен в антисемитизъм. В романа на Умберто Еко главният герой се е занимавал с едно нещо – съставянето, търгуването и продаването на тайните служби на Франция, Прусия, Германия и Русия на фалшифицирани документи, които да променят техните доктрини за действие. Няма смисъл да търся врага в монголите или татарите например. За европейските народи, за да е разпознаваем и страшен врагът трябва да е у дома, или на прага на дома ти.

Стойчо Керев: Католик президент на Америка. Как е приет Кенеди?

Димитър Недков: Това е най-лошата новина за евреите, ако в Белия дом стъпи в длъжност католик. Протоколите на сионските мъдреци по принцип представляват квинсистенцията на еврейската доктрина срещу християнството. Принципно те представляват едно „ровене“ в биографията на Христос. В неговото опорочаване, в обезсмислянето на тази мисия, обхванала повече от един милиард души. Оспорвано е и свещеното право на престолите, монархическите престоли, стъпили върху християнската доктрина и християнското учение.

франция революция

Стойчо Керев: Световните революции са финансирани от кого?

Димитър Недков: Тези революции на практика целят унищожаването на моралните доктрини, стъпили върху западното православие, като католицизма и най-вече източното православие. Затова имаме руска хипотеза и версия за произхода на протоколите. Москва, Русия – амбицията за Третия Рим и устоите на източното православие.

Стойчо Керев: В каква степен Умберто Еко успява да се докосне до истината за създаването на протоколите според Вас, г-н Недков?

Димитър Недков: Той преживява една много тежка атака от страна на Ватикан. Имаше официално изявление спрямо него, обвинявайки го в антисемистистка позиция. Тогава той ги помоли: “Нека да отворим някои архиви, намиращи се във вашингтонските подземия и може и да се окаже, че точно там се намират доказателствата за моята теза относно протоколите от Сион“. Ватикан замълча. Защото може би точно там се намират конкретни доказателства за двуличната роля на евреите по време на значими за Европа процеси.

Стойчо Керев: Какво имате предвид?

Димитър Недков: 800 година след Христа, евреите отиват при Карл Велики и го молят за създаването на свещен съюз покрай настъпващия ислям. В същото време те финансират, отпускат кредити на ислямски общности за въоръжения за похода си срещу Европа. Може би поне веднъж годишно трябва да гледаме и да препрочитаме Шекспировия „Венециански търговец“. Много тънко Шекспир е намекнал за много неща, които Умберто Еко осъвремени и си навлече неприятности.

Стойчо Керев: Господин Недков, ние днес просто поговорихме. Благодаря ви.

Димитър Недков: И за мен беше просто разговор.

бел. ред. Умберто Еко почина в Милано на 19 февруари 2016 година. Въпреки уникалния си принос за литературата, никога не получава Нобелова награда.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.