Луцифер ще отнема още невинни животи векове

До края на века две трети от хората, живеещи в Европа, ще бъдат засегнати от горещи вълни, крайбрежни наводнения и други бедствия. Те са причинени от климатичните промени и глобалното затопляне, предупредиха учени преди дни.

Това стана ясно според проучване, публикувано в списание Lancet Planetary Health. Между 2071 г. и 2100г., около 152 хил. европейци ще умират всяка година при природни бедствия. За сравнение този брой между 1981 г. и 2010г. е бил три хиляди души.

Учените са установили, че 99% от смъртните случаи ще бъдат причини от високите температури и горещите вълни. Луцифер, както бе наречена последната е готов да отнема още животи, предупреждават специалистите.

„Това трябва да се вземе под внимание на фона на опустошителните последствия след горещите вълни през 2003 г. в Европа и 2010г. в Русия, където хиляди загинаха. Мисълта, че подобни случаи ще зачестяват, е плашеща“, коментира Андрю Грундщейн, преподавател в катедрата по география в университета „Джорджия“

НП/СНН

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.