Новини

Публикуваха ново твърдение за произхода на нашето ДНК

Извънземни създали нашия генетичен код и го подписали с числото 37, твърдят учени

Според нова научна теория отговорът на въпроса за произхода на живота може да е просто числото 37, което да докаже, че нашия генетичен код е създаден от древна извънземна цивилизация.
Шон Мартин, например пита : Дали извънземни са проектирали нашия генетичен код?

Идеята, че животът на Земята има извънземни произход не е нещо ново, но двама изследователи вярват, че са разгадали древен код, който доказва, че животът е бил донесен на Земята от извънземни същества.

Максим Макуков от от Фесенковския астрофизически институт в Алмати, Казахстан, твърди, че е открил „интелигентен на вид сигнал“, който е кодиран в нашия генетичен материал.

Макар да признава, че теорията е „необичайна“, той и неговият ментор, математикът проф. Владимир Щербак вярват, че имат убедителни доказателства, че  нашият генетичен код съдържа послание или подпис.


Панспермията е научна хипотеза

(според която животът на Земята е бил пренесен от друга планета в космоса. Някои биолози вярват, че животът на Земята се е зародил преди милиарди години, след като астероид се сблъсква с Марс и в резултат на Земята попада огромна маса с микроорганизми. 

Панспермията е процес, в който животът бива пренесен от една планета на друга.

Казахстанското научно дуо отива още по-далеч и вярва, че животът е резултат от „директна панспермия“ – тоест че е бил изпратен умишлено на Земята от извънземна цивилизация.

При анализирането на генетичния код

Набора от правила, който превежда ДНК върху белтък и не се променя при предаване от поколение на поколение двамата учени установяват, че в техните анализи многократно се появява числото 37.

Например масата на молекулярното ядро, споделяна от всичките 20 аминокиселини, е 74 (което е 37 х 2). Дали нашата ДНК съдържа скрито послание?

Друг пример се базира върху „Трансформацията на Румер“

Руският учен Юрий Румер първи открива през 1966 г., че генетичният код може да се дели по равно наполовина, като едната половина е съставена от „кодони на цяло семейство“ (кодон или триплет – комбинация от три нуклеотида, всеки от които кодира една аминокиселина, като информацията за белтъците е кодирана в ДНК), а другата половина – от „кодони на разделено семейство“, които нямат кода AC – аминокиселина, използвана за изграждането на протеини.Съществуват общо 28 кодона, които имат тотална атомна маса от 1665 и съединена верижно разклонена атомна маса от 703, като и двете са производни от 37.

В статия за своето изследване, публикувана в списание „Икар“, учените посочват девет случая на появата на числото 37 и заявяват, че шансовете това да стане случайно толкова много пъти в генетичния код е едно на 10 трилиона.

Проф. Макуков заяви за New Scientist: „Веднага стана ясно, че генетичният кодът не е случайна структура.“Математическите модели, които описваме, не само не са случайни. Може би те отдавна са си отишли. Може би са все още живи.“


„Те съдържат характеристики, които − поне по наше мнение, много трудно може да се обяснят с естествените природни процеси.“


Що се отнася до вложеното послание, казахският учен заявява: „Може би те отдавна са си отишли. Може би са все още живи. Смятаме, че тези въпроси ще получат отговори в бъдеще.


„Относно математическите модели в кода, според нас нашето обяснение е най-правдоподобното.“

esoreiter