Радиация и неизвестност за здравето. Рисковете от въвеждането на 5G

Белгийското правителство обяви, че за сега спира всякакви планове за създаване на 5G мрежа, поради неблагоприятните ефекти върху здравето.

Изявлението бе направено от Селин Фремо, министър на качеството на живота и околната среда на регион Брюксел:

„Не мога да приема подобна технология ако стандартите за радиация, които трябва да предпазват гражданите, не са покрити, без значение дали говорим за 5G или не.“

Фремо отчетливо посочи, че проектът за 5G не е съвместим с белгийските стандарти за безопасност и каза, че не би направила изключение в никакъв случай.

Подкрепата изказването на Фремо бе голяма. В Белгия призивът за здрав разум и приоритизиране на гражданите над технократична олигархия вероятно ще бъде чут.

В София се случва точно обратното. Тук един оператор не спира да рекламира въвеждането в експлоатация на 5G мрежа насред най-скъпите офиси в столицата.

Но за тази технология и нейното влияние върху здравето на хората се водят сериозни дебати. Независими институти и лаборатории вече потвърдиха вредните последици от 5G.

Ситуацията с 5G накратко

Освен здравето има и друг фактор, за който се мълчи и хората са въвеждани в заблуждение.

Няма почти никакво съмнение, че свят на 5G мрежа би поставил всички ни под безпрецедентно ниво на наблюдение и контрол, като дава нечувана власт на бездушни корпоративни алгоритми.

Това би трябвало да бъде достатъчно, за да се сложи тази технология в графата „Средство за контрол“

Още по-сериозен въпрос е: представлява ли 5G опасност за всички видове биологичен живот?

Множеството доказателства показват, че това всъщност е вярно. Повече за опасностите от 5G можете да прочетете тук.

Учени от цял свят се опитват да задействат аларма по темата. Някои от тях са цитирани да казват, че това е „най-глупавата идея в историята на света.“

Но ще надделее ли гласът на разума срещу шокиращото състояние на алчност и упадък сред тези, които държат властта.

Южна Корея пуска най-голямата 5G мрежа

От друга страна в Южна Корея на 5 април предстои започна пускането на най-голямата 5G мрежа в света, чрез която цял филм може да бъде свален само за 1 секунда.

Услугата ще бъде достъпна в над 85 града, като скоростта на интернета ще бъде до 20 по-голяма.

В САЩ телекомуникационната компания AT&T е готова да пусне 5G мрежа, като за сега такава има в 12 американски града.

Южна Корея е в надпревара с Китай, САЩ и Япония, да разпространи 5G технологията с фирми като Samsung, Huawei и Apple.

Какво се случва със здравето на хората не е толкова важно.

Армия от експерти и специалисти ще обясни какви глупости пишат конспиративните сайтове и как е добре антената направо да си я инсталираме в хола.

Телекомуникационният оператор Swisscom вече пусна мобилна комуникационна мрежа от пето поколение.

По-голямата част от държавната компания заяви, че бързата технология е достъпна в повече от 100 места в 54 града. Това е най-бързия монтаж на технология откакто съществуват телекомуникации.

Swisscom планира да покрие 90% от страната с 5G до края на годината, според главния изпълнителен директор Urs Schaeppiexternal link.

Загрижеността

Четири кантона в Западна Швейцария – Во, Женева, Нюшател и Юра, бяха принудени от своите жители да прекратят разрешенията за нови 5G мобилни антени, в очакване на правителствен доклад за тяхната безопасност.

Работна група трябва да представи резултатите от проучване на швейцарското правителство тези дни.

5G техноголията раздели хората в Швейцария.

Докато някои хора казват, че това е необходимо за икономическото развитие, други се страхуват от увеличената радиация, идваща от антените. Резултатът е, че проектите за изграждане на антени се атакувани в петиции до местните кантони.

И ставаме свидетели на политическа намеса за пробив на технологията, която вече е наложена в 150 общини.

Източник

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.