Разчитаме ли скритите кодове в паметта на водата?

Истинската природа на водата, която е източникът на живот, не е известна. Ние все още знаем много малко за завладяващите свойства на водата и нейните тайни. Със сигурност сме съгласни с Леонардо да Винчи, който казва, че „водата е движещата сила на цялата природа“.

Водата крие много сила, която можем да освободим и оформяме с помощта на енергията на нашите силни емоции, положителни и отрицателни. Масару Емото, лекар по алтернативната медицина, извършва дълги проучвания на водата и как тя пряко влияе върху хората.

Емото е известен с твърденията си, че човешкото съзнание влияе върху молекулярната структура на водата. „Мислите и думите имат уникален магнитен код, който може да взаимодейства с водата“, твърди ученият.

Неговите експерименти с вода показват, че тя реагира за нашите думи и в зависимост от това, което казваме и какви емоции придружават думите ни, създава красиви и хармонични форми или уродливи и неравномерни. Водата има памет – памет, която е далеч по-дълго от преживяванията ни.

Поведението на тази памет може да бъде сравнено със съвременната флашка, която съхранява цифрови данни. Днес почти всички учени признават, че водата е невероятно вещество, способно да събира ефективно информация от всички неща, веднага щом влезе в контакт с тях.

Теоретичният физик Емилио дел Джудице в Университета в Милано доказва, че водата има способността да съхранява информация за дълги периоди от време.

Витолд Баххир, руски изобретател и минен инженер, извършва много експерименти с водната памет, потвърждаващи по-ранните резултати.

Жак Бенвенист, френски имунолог открива, че водата притежава „памет“ и е в състояние да записва цифрово и след това да пренапише друга вода, дори когато веществото е било отстранено от него.

Един от руските учени Александър Стипанов поставя съд с дестилирана вода на челото на лъжец. Течността трябва извлече микроенергийната информация от човека. След това Стипанов започва да изучава получената диаграма на водата, използвана в експеримента със специално устройство.

Той я сравнява с друга диаграма, получена при обикновена вода, която не е изложена на биомагнитно поле на човека. Двете диаграми се оказват абсолютно различни една от друга.

Същността на спомените за водата може да се сравни с азбучния пъзел. Едни и същи букви могат да бъдат подредени в различни думи с различни значения, които имат сходна информация. Такива букви в случая са с водата са нейните молекули. Това е като код, съдържащ цялата гама от съответна информация и подходящи свойства, но в зависещ от много различни фактори.

Водата е един от носителите на такава информация. Трудно е да си представим какво може да се направи с този вид информация. Възможните приложения са безброй.

НП 2017

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.