Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

РАЗКРИХА ТАЙНАТА КЛЕТВА НА МИСТИЧНИТЕ НИНДЖА БОЙЦИ

В документ, съставен преди векове в Япония, бе открита клетва на мистичен боец нинджа, заклел се да пази тайна преди повече от 300 години.

Там нинджа боецът записал клетвата си никога да не разкрива, знанията и тайните техники, които е придобил. Те са били предадени на него от учителя му.

В противен случай наследниците на боеца нинджа трябвало да понесат божествения гняв и да бъдат наказани. 

Експертите направили това откритие не знаят дали нинджа-войнът, подписал документа като „Иносуке Кизу“, е изпълнил написаното.

Но това писание всъщност ни разкрива колко много държали нинджите, на това да опазят в тайна способностите си. 

Историята на мистичните невидими бойци

Изследователите открили клетвата сред 130 древни документа, дарени от фамилията Кизу. 

Някога тя била клан от нинджи в града Ига, близо до Киото. В клетвата си Кизу е отдал благодарност към ментора си, който го научил на „нинджуцу“, или „пътят на нинджата“. 

Това не е практиката на определен вид бойно изкуство. То е тип „военно изкуство“, което учи на шпионаж и стратегически военни атаки. 

Според експертите, нинджи, които използвали оръжия били смятани за недостойни. 

Достойнството преди всичко

В клетвата си Кизу заявява, че никога не би използвал уменията си за кражба, освен ако не бъде инструктиран да го направи. 

Всякаква информация, умения, оръжия и други неща, които придобива и научава трябвало да бъдат докладвани на неговите вишестоящи. 

Ако войнът наруши тези правила и обещанието си, напаст ще се стовари над децата и внуците му, „причинени от големите и малките богове в повече от 60 провинции из Япония.“

За първи път биват изследвани подобни документи, съдържащи клетва на нинджа. 

Много от тайните на тези воини ще останат скрити и забравени в историята, тъй като голяма част от тях се предавали от уста на уста и не съществуват в писмена форма. 

livescience.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.