България

РАЗКРИВАНЕТО НА ФАКТИТЕ ЗА ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА

Какъв е светът в който живеем? Сами ли определяме съдбата си? Умишлено ли населението по света е водено към неграмотност? Защо заблудите за нашата история набират сила? На каква азбука пишем?

Тези и други неприятни въпроси поставя „Измамна реалност“, новият филм на журналиста и водещ Стойчо Керев. 

Лентата ще бъде показана на една единствена прожекция в Зала 1 на НДК на 5 април от 19:00ч. 

Какво има да ни каже авторът?

„Това е филм, в който зрителите ще открият скрити кодове и послания. Филм, който предизвиква хората да се замислят. За информацията наричана официална, за загубеното познание, за нашите букви разказвани погрешно.

Защо историята ни е представяна със сериозна доза отрова? А познаваме ли настоящето, правим ли разлика между истинска и измамна реалност?“, разказва авторът и продуцент Стойчо Керев.

През последните години журналистът се отдава на проекта „Новото познание“, който надскача първоначалната концепция за онлайн предаване. 

Съзнанието на хората се променя

„Оказа се, че темите докосват хората. Те разказват сами различните гледни точки и правят отлика от онези, които им се предлагат обилно с вечерята.

В нашите обиколки в страната за срещи и дебати видях какво изразяват очите на хората.

Например, Фестивалният комплекс във Варна се оказа тесен за всички желаещи.

В Пловдив билетите бяха разпродадени за по-малко от ден. В София имахме няколко срещи пред препълнени зали и навсякъде с възможно най-будната аудитория. Бургас, Стара Загора, но спирам дотук.

Всички разговори, всички тези хора ни показаха, че е необходима лента, която да разкаже темата за грандиозната подмяна и именно заради тях направихме „Измамна реалност“, завършва Керев.  

Ради Георгиев

Билети тук