Новини

Ретрограден Меркурий в Риби. Отплаваме в света на илюзиите

От 17 февруари до 10 март Меркурий ще се разходи в знаците Риби и Водолей 

През 2020-а отново ще имаме среща с ретроградния Меркурий, който ще ни провокира да се обръщаме към себе си, да се връщаме към стари неща и да се опитаме да бъдем по-наблюдателни от всякога.

Планетата на рационалната мисъл, комуникацията и бързите новини ще бъде ретроградна в периода: 17 февруари – 10 март (Риби и Водолей), 18 юни-12 юли (Рак) и 14 октомври-3 ноември (Скорпион и Везни).

Фазата на ретроградност е оптическа илюзия – момент, в който планетата забавя своето реално движение и изглежда сякаш започва да се върти в обратна посока.

Затова е добре да изпозлваме периода да изчистим мислите си и да внимаваме да не създадем хаос в собственото си ежедневие.

Нека се въздържаме от подписване на нови документи и взимане на важни решения – възможно е да пропуснем ключов детайл в написаното или да пожелаем да преприемем нов ход. 

Отнасяме се в мечтите на Рибите 

Тази година първият преход на Меркурий ще бъде от зоната на Рибите към Водолея. Архетипът на Рибите е свързан със съня, безплътното, мечтите и света, в който витаем.

Меркурий в Риби по принцип не е особено практичен – има желание да се отнася и дори да се самозаблуждава.

Твърде възможно е в периода на регроадност, който ще започне в непосредствена близост до Нептун, да бъдем объркани и да нямаме реална представа кое е най-доброто за нас.

Изполвайте периода на Рибите да свържете ума с духовните търсения, с романтиката в живота.

В човешктоо тяло планетата вестоносец отговаря за ръцете – за някои периодът може да се окаже изключително подходящ за креативна дейност.

Медитацията е подходящо занимание, което ще успокои съзнанието и ще внесе информация по ирационален начин – какъвто по същността е Меркурий в Риби.

Добре е да бягаме от конкретиката на материалния свят и да задействаме интуицията, която ще ни бъде от полза в периода. 

Комуникационен хаос във Водолей 

Преминаването на Меркурий в знака на иновациите, технологиите и големите колективи най-вероятно ще се усети в телефоните, които няма да работят и мейлите, изчезващи в небитието.

Най-важното е да останете спокойни и да помислите дали този разговор все пак не е трябвало да бъде отложен.

Периодът не е подходящ за закупуване на техника, но е много възможно да поправите успешно нещо развалено или да се открие дълго търсен дефект.

Не изключваме и добрите идеи, които могат да дойдат спонтанно с електричеството на Водолея.

Навлизащият Марс в Козирог за сметка на всичко това ще ни помага да структурираме хаоса и дори да подредим хилядите контакти и дейности в нова система. 

Защо имаме нужда от всичко това? 

Ретроградният Меркурий е сред най-обсъжданите астрологични теми през последните години.

Започваме да живеем с усещането, че в този период никаква комуникация няма да потръгне, а договорките, покупките и голяма част от решенията ни просто трябва да замръзнат във времето.

Всеки ден е нов шанс и възможност, а целта на този различен Меркурий е да ни извади от обичайното ни мислене.

А и да разбърка малко нещата, така че да потърсим нов подход или да изясним нещо, което все не забелязваме. Бъдете наблюдателни и избирайте мъдро.

Александра Иванчева