Новини

Ретроградни планети ще подреждат живота ни този месец

Месец октомври е в разгара си и е добре да сме внимателни заради няколко важни астрономически събития, които определят месеца.

В ретроградно движение откриваме цели 5 планети, а това със сигурност ще повлияе на представителите на всички зодиакални знаци.

Влияние от най-голяма величина има Меркурий, който ще бъде ретрограден в Скорпион в последния ден от месеца – 31 октомври.

Планетата ще донесе смущения в човешките връзки, ще предразположи към инциденти и налага забрана да подписваме важни документи, да сключваме сделки, да купуваме имоти, техника, автомобили.

От друга страна хората със скрити и неизявени таланти ще имат възможност за изява не само на своето сладкодумие, а и да докажат, че са страстни и магнетични хора, които грабват околните от пръв поглед.

Ретрограден ще бъде и Уран, но в Телец

Обърнатото му движение започна още на 1 октомври и ще продължи до 31-во число.

Ретроградният Уран носи полъха на промяната. До края на този месец ще бъде подходящото време да свършим неща, които дълго сме бавили, умишлено, от страх, заради невъзможност да повярваме в себе си.

Промяната във всички житейски аспекти ще ни се стори трудна, дори непосилна на пръв поглед, но задължителна.

От нас се иска да забравим чисто материалните си стремежи, естествено, без да се лишаваме от средства за препитание и спокоен живот, но да се грижим за всички, които обичаме, без да очакваме грижа само за себе си.

И Нептун ще бъде ретрограден в абсолютно същия период като Уран, но в знак Риби

Той ще повлияе на отделни хора или групи, които са натрупали негативна карма.

Дори и такава, която води до желание за кармична мъст от тяхна страна, но които са се осъзнали или заради подсъзнателните си спомени сами са предпочели точно този свой начин на живот, за да изчистят сериозните си кармични грешки от минал живот.

Какво да очакваме от Плутон?

Макар Плутон да бе ретрограден в Козирог само в първите 3 дни на месеца, влиянието му ще се усеща през целия октомври.

Той руши цялата хармония и умереност в отношенията. Тактът и търпението в живота на хората, които с години са ги градили, за да им даде отговор няма да се окаже измамно.

Дали пък не е време да излязат от дълбоката заблуда, да прогледнат за истините и да продължат напред с нови знания и осъзнати потребности за себе си.

Малката планета Хирон, която се движи между Сатурн и Уран и е смятана за незначителна, също ще бъде ретроградна до 31 октомври.

Заради изненадите, които ни носи Хирон с присъствието си в Овен, при вглеждане в себе си можем да ги претворим лесно или пък по-трудно, но отново успешно, в ползи за нас самите.

Вместо притесненията от това, което може да се случи или невъзможността да съобразим бъдещето и нашите очаквания, ние сме в състояние да управляваме съдбата си и да вземем само най-доброто, което ни носи полза.