Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Роскомнадзор започва блокирането на приложението Telegram

Росконадзор уведоми телекомуникационните оператори за ограничаването на достъпа до популярния месинджър „Телеграм“. Мярката засяга територията на Руската федерация.

Роскомнадзор е получил днес решението на Таганския окръжен съд за ограничаване на достъпа до територията на Русия на организатора на разпространението на информационни ресурси в интернет Telegram Messenger.

Тази информация Роскомнадзор е докладвал на мобилните оператори. Те, съгласно закона, трябва да блокират услугата в рамките на 24 часа.

От обяд сайтът telegram.org остава достъпен за редица потребители. Също така Роскомнадзор започна кореспонденция с всички онлайн магазини за сваляне на приложението от тях.

Според Росконадзор, действията на ръководството на Telegram заплашват интересите на страната и нейните граждани, тъй като в приложението се разпространява информация от терористични организации, която не може да бъде декодирана.

Управителят на компанията Павел Дуров заяви, че Telegram няма да се съгласи с условията на „Роскъснадзор“, тъй като това означава отстъпление от свобода на словото и неприкосновеността на личния живот.

РИА

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.