Новини

Рядък феномен се случи в Москва. Учените са крайно изненадани

Рядък за тази зима гост посети в четвъртък и вчера руската столица. Там нахлу арктичен въздух.

В резултат се случи „рядък феномен, а учените са крайно изненадани“, както се шегуват медиите там. А именно, в Москва заваля сняг.

Снощи бе регистрирана най-ниската температура от началото на зимата (−6,8). За сравнение – в петък сутрин минималната температура в София беше с почти 3 градуса по-ниска, минус 9.5 градуса.

В региона на руската столицата, все пак температурата спадна до -10. В Москва за късмет заваля сняг и се образува снежна покривка с височина 3 до 6 cm.

Но илюзията за зимата няма да продължи дълго. Пореден  атлантически циклон, който се движи на север, носи нова вълна от топъл въздух, нови валежи от дъжд, т.е снежната покривка в руската столица е обречена.

Вчера следобед преминаването на топлия фронт бе придружено от сняг, преминаващ в дъжд, засилване на югозападния вятър и повишение на температурата до +3. Забележете, в месеца на зимата – януари. И това ако не са страховити климатични промени – здраве му кажи.

И така: днес, 25 януари, времето в руската столица ще се определя от топлия сектор на споменатия циклон.

През деня термометрите ще показват 0 … + 2. Вечер обаче в зоната на студения фронт ще падне сняг, вятърът ще се усили до 19 м / сек, а на места руската столица ще наблюдава „рядко“ явление – снежна буря, продължават със солените шеги руските метереолози.

Тази картина за съжаление ще става все по-често по целия свят. Смяната на полюсите е в ход и умело ни заблуждават с какво ли не.

Климатични промени не се активират само от пластмасата в океана, изпражненията на кравите, автомобилите, ТЕЦ-ове и какви ли не други замърсители.

Тайната наука не иска да сподели с нас реалното състояние на планета. Причината е много по-дълбока от „шеговитата“ прогноза на руските синоптици.

Истината е, че ставаме свидетели на началото на големи климатични и планетарни промени свързани с нещо отвъд метереологията.