Новини

САЩ неохотно признаха съществуването на извънземни

Съединените щати

неохотно признаха за съществуването на извънземни, става ясно от нов доклад на американските власти, подробности от който бяха разкрити пред „Ню Йорк таймс“ от правителствени служители, имащи достъп до документа.

В доклада се признава,

че липсва обяснение за начина, по който са се движели редица неидентифицирани летящи обекти.

Повечето от над 120 инцидента с НЛО, записани през последните две десетилетия, не са свързани с американска военна или друга нова технология.

Разузнавателните служби

не разполагат с доказателства, че летящите обекти, забелязани от американски пилоти, са извънземни, но все още не могат да обяснят необичайното  ускорение и смяна на посоките на движение, които остават загадка както за учените, така и за военните.

Пентагонът: Изтеклото видео на НЛО е истинско

Правителството на САЩ не може със сигурност да отхвърли възможността, че забелязаните обекти са с извънземен произход.

Докладът включва и инциденти с НЛО, съобщени от военните в други държави.

Според представители на разузнавателните служби, някаква част от тези случаи са свързани с тестване на експериментални технологии от Русия и Китай – вероятно хиперзвукови ракети.

Бившият президент на САЩ Барак Обама

още повече разпали интереса по темата със свое гостуване в Си Би Ес.

„Истина е, и всъщност говоря съвсем сериозно, че има снимки и записи на обекти в небето, за които не сме сигурни какво точно представляват“, каза Обама.

Финалната версия на новия доклад ще съдържа и анекс, който ще бъде класифицирана информация.

Това, че той ще остане в тайна от обществеността, вероятно ще продължи да подхранва спекулациите, че правителството на САЩ разполага със секретна информация за посещения на извънземни на Земята.

Източник: New York Times