България

Сатурн във Водолей идва с неочаквана промяна на познатия свят

От 22 март планетата на реда и структурата ще се настани в знака на иновациите, където ще остане близо две години и половина 

Днес Сатурн ще влезе във Водолей, за да промени познатите структури и да освободи място за нови модели на работа и да прекрои отношенията с приятелите и всички, които наричаме съмишленици.

Планетата на реда, отговоностите и структурата ще прекара близо две години и половина в урановия знак, който винаги е устремен към новото начало и промените в името на широкия колектив.

Кризата по света не е случайна

В контекста на кризисните събития в света вероятно преминаването на Сатурн от Козирог във Водолей е още един предвестник за промяната, която ще се случи доброволно или принудително.

Съвременното общество трябва да преосмисли йерархичната и вероятно закостеняла система на Козирога и да се възползва от визионерския подход на Водолей.

В този знак Сатурн ще остане от 22 март до 2 юли, а след това трайно ще се настани от 17 декември 2020 г. до 6 януари до 2023г.

За последно планетата е била във Водолей в периода 1991-1994 г., така че ще бъде полезно за всички, които имат ясни спомени, да се върнат и да преразгледат случващото се.

Да бъдем отговорни, постоянни, но и будни за всичко ново – това ще очаква от нас планетата, която изпитва човешката воля и привързаност към илюзорни неща. 

Жребият на Водолея 

Безспорно най-силно влияние ще усетят представителите на Водолея, които ще трябва да утвърдят себе си и да работят повече от всякога върху стремежите си.

За едни промените ще бъдат в материалния свят, а за други – в личността. Предизвикателства ще има за Телец и Скорпион, а Лъва ще бъде предизвикан да излезе и да действа.

Подкрепа в начинанията ще получат въздушните знаци Близнаци и Везни, а Овен и Стрелец ще имат успех, само ако здраво се потрудят за идеята или колектива.

Нека не забравяме, че именно с предизвикателствата правим най-големите крачки в живота си. Затова не трябва да се страхуваме да се борим и да разчистваме всичко ненужно.

А за останалите знаци – нека правим най-доброто всеки ден.  

Приятелите, групите, отношението към света 

Планетата на реда влиза в знака на революцията – какво правим с този парадокс?

Пренареждаме познатото. За много хора периодът ще бъде важен за преосмисляне на приятелските отношения, компаниите и групите по общи занимания.

Сред приятелите ще останат тези, с които знаем, че може да вървим напред  и да устоим на времето и неизбежните промени.

Сатурн ще ни подтиква да разчистваме всички стари отношения, но и да задълбочим и да подходим отговорно към сродните ни души – да ги опознаваме, да обменяме идеи и заедно да променяме светогледа си.

Възможно е през периода да намерим занимание, да се включим в кръг от хора, който да ни обогати и дори да бъде ново начало.

Избирайте нетрадиционните решения, но подхождайте отговорно към тях. 

Промяна в глобалния ред 

Водолеят управлява не само новаторският подход, но и неговите продукти – модерните технологии, IT индустрията и съвременните открития.

С навлизането на Сатурн в този знак вероятно дигиталното пространство ще заеме по-голяма част в ангажиментите ни, а работната рамка ще се раздвижи със съвременни решения.

Много от нас вече работят от вкъщи или всекидневно провеждат разговори със свои колеги от други държави и континенти, а Сатурн във Водолей със сигурност ще продължи тази глобализация с наложителни мерки. 

Разбира се, очакваме и прогрес в технологиите. Във всяка сфера на живота предстои промяна и как ще я понесем зависи за всеки от нас.  

Александра Иванчева