Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Съветските тайни служби откриват загадъчен древен саркофаг. Съдбата му е неясна

През януари 1914 г. вестникът „Ню Таймс“ публикува резултатите от мисията от руска изследователска експедиция, която извършва изследвания в Средиземно море близо до остров Лесбос, Родос и Крит.

Според докладите, са били открити мистериозни плакети от неизвестен материал, както и ковчег без какъвто и да е печат.

Трябва да се отбележи, че истерията в научната общност по отношение на тези констатации е много силна.

Независимо от това, по-нататъшните исторически събития, т.е. войната и революцията в продължение на няколко десетилетия, лишават тези открития от научен интерес.

Учените са започнали да обръщат специално внимание на мистериозната плоча, извадена от Средиземноморското дъно едва през 1930 година.

Съветските изследователи най-накрая успяват да определят състава на метала, от който са направени артефактите.

След дълъг анализ е заключено, че плочите са от чист титан. Този факт предизвиква не само изненада, но и много въпроси.

Титанът е бил открит през 1825 година и едва в началото на 1920 г. холандските учени са успели да постигнат висока якост на метала, стабилност на кристалната структура и намаляване на броя на различните други компоненти в него.

След 10 години съветските учени успяват да разчетат текста, издълбан върху артефакти. През 1940 г. е завършен пълният превод на целия текст.

Въз основа на съдържанието следва, че мистериозният артефакт е от Лемурия. Надписите доказват, че в саркофага е погребан един от най-великите свещениците, открил тайната на вечния живот и безсмъртие.

Той ще оживее, когато дойде време да се разкрие тази тайна на цялото човечество. Интересно е, че правителствата се заинтересуват от този на пръв поглед абсурден текст.

През февруари 1941 г. шефът на изследователския екип от учени Нифедьов спешно напуска Лвов, където е укрит артефакта и е изпратен в Москва.

Приет е лично от Йосиф Сталин и в продължение на 4 часа говорят на четири очи. Можем да предположим, че резултатите от изследването на Нифедьов удовлетворяват Сталин.

Нацистите от СС и Аненербе търсят през цялата война саркофага, но така и не успяват да се доберат до него.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.