Съзнание

Създания от други светове. Как могат ангелите да правят любов?

Как могат ангелите да правят любов?

Това е невъзможно. По наше мнение, ангелите са нещо духовно, не нещо, което има тяло и усещане за любов. Но те наистина са правели любов.

Нашите праисторически предци не разбирали и вярвали, че тези извънземни са някакви богове. Зачеването на Христос е определяно като най-магичното събитие.

Един ангел идва при Светата майка, Дева Мария и й казва, че ще бъде благословена от Бог с дете. След което тя се оказва бременна.

В новия завет има

една ангелска реалност. И дали в раждането на Иисус или във възкресението му, допускаме възможността, други сили от друг свят да са замесени от началото до края.

Колкото по-буквална е версията за идеята, че Иисус е извънземен, толкова повече са версиите за неговото потекло. Това, разбира се в известен смисъл е предсказано.

Дори ако го приемете като син на Бога,

тогава очевидно той не е от тази земя. Склонни сме да вярваме, че Иисус е бил много духовен човек, който разбирал много неща, които ние започваме да научаваме днес.

Но също така е напълно възможно да е бил извънземен, който е дошъл да ни учи на разни неща.

Тази божествена интелигентност е много реална в някои форми или начини.

Приказки за ангели и богове,

чифтосвали се с хора, са широко разпространени във всичко от гръцката и римската митология до индианските легенди.

Енох 6:1-3:„В началото на света, когато децата на човешкия род се умножиха, родиха се момичета стройни и красиви. Ангелите, деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях.“

Енох 7:1-6:„Ангелите, деца на небето, ги видяха и се влюбиха в тях. Тогава си казаха: „Хайде да си изберем жени измежду хората и да имаме деца от тях“. Жените човешки заченаха и родиха исполини.

Ръстът на исполините

достигна до 300 лакти (около 20 метра). Те започнаха да изяждат всичко, което хората произвеждаха, но въпреки това не можеше да бъдат изхранени.

Тогава те се обърнаха срещу хората и започнаха да ги разкъсват и да пият кръвта им“.

След прочита на тези раздели,

възможно ли е да има някаква истина в тях? Възможно ли е „падналите ангели“ да са съществували в далечното минало?

Възможно ли е Нефилимите да са живеели сред хората? Ако е така, отново идва въпросът, защо сме избрали да пренебрегнем описанията от древните хора?

НП/2021