Новини

Учените сензационно: Хората абсорбират енергия от другите

Всеки знае, че цветята се нуждаят от вода и светлина, за да растат. Хората не са по-различни. Нашите физически тела са като гъби, попиващи всичко от околната среда.

По думите на д-р Оливия Бейдър Лий, психолог и енергиен лечител, откритията на изследователския екип от университета в Билефелд биха могли да бъдат приложими и в поведенческата психология на човек.

„Това обяснява защо има хора, които се чувстват неудобно, където има микс от различни енергии и емоции“, добавя д-р Лий.

Това откритие

може да има голямо влияние върху бъдещето в областта на биоенергията, ако се докаже, че хората също черпят енергия от други хора по същия начин.

А това просто е въпрос на време. Изследователският екип на д-р Олаф Крузе потвърждава за първи път, че вид зелено водорасло не само фотосинтезира, но също така има алтернативен източник на енергия.

Растението може да извлече необходимите му енергийни запаси от други растения.

За да осъществят фотосинтеза, растенията се нуждаят от въглероден диоксид, вода и светлина.

В серия от експерименти,

екипът от учени отглеждал микроскопични малки зелени водорасли и стигнал до заключението, че когато това растение се сблъска с недостиг на енергия, може да си я набави от растителната целулоза на друго растение в близост.

„За първи път в растителен организъм е открито и научно потвърдено подобно поведение. Това, че тези водорасли могат да усвоят целулозата от други растения е в противоречие на всичко писано в учебниците досега. Може да се каже, че растението се храни с енергията на други растения“,  казва професор Крузе.

енергия

„Когато енергийните изследвания се модернизират през следващите години, ние вероятно ще открием подобно поведение и в човешки същества.

Човешкият организъм доста прилича на растителния, той също привлича необходимата енергия, за да захранва различни емоционални състояния“, споделя психологът д-р Бейдър Лий.

Според нея, съвсем скоро ще разберем какво точно представлява метафизичната енергия, чрез която хората биха могли да се лекуват взаимно просто чрез обмяната й, както правят растенията.

Човек може да се захранва

и да се лекува чрез други хора, животни и дори всяка една част от природата. Ето защо времето, прекарано сред природата е толкова вдъхновяващо и тонизиращо.

Предложени са пет енергийни техники за изчистване на личното енергийно поле, предотвратяване на изсмукването на положителната енергия и пречистване от натрупаната чужда енергия.

Бъдете концентрирани и целенасочени

Ако сте в контакт с вашата духовна същност (вместо с вашия разум или его), вие ще усетите веднага, когато нещо не е както трябва.

Ако сте в постоянен контакт с духовната си същност, ще успеете лесно да се освободите от енергията и емоциите на другите хора като ги канализирате в посока надолу.

Бъдете в състояние на несъпротивление

Това, на което оказваме съпротива, остава в нашето енергийно поле. Ако се чувствате неудобно около определен човек или група, не трябва да влизате в спор, за да се предпазите, тъй като това се запечатва във вашата аура.

За да се прехвърлите в режим на несъпротивление е достатъчно само да си представите, че тялото ви е ясно и прозрачно като стъкло или вода.

По този начин, ако някой се опитва да ви дискредитира, то неговата енергия просто ще премине през вас.

Подарете си едно енергийно почистване

Цветът на златото има висока вибрация, която е полезна за изчистване на чужди енергия.

Представете си един златен душ, който се намира на върха на аурата Ви (няколко стъпки над главата ) и мислено го включете, позволявайки на чистата златна енергия да преминава през аурата и тялото ви, за да се освободите от натрупаното негативното влияние.

Върнете обратно Вашата енергия

Когато енергията ни се намира в нашето собствено пространство, има по-малко място за чужда енергийна намеса.

Но тъй като обикновено сме съсредоточени върху външни неща, ние разпиляваме наоколо собствената си енергия.

За да си върнем разпръсната енергия, може да си представим ясно слънце няколко стъпки над главата си, което като магнит привлича разпръснатата ни енергия и я връща обратно в него, при това пречистена.

След това, мислено свалете слънцето през горната част на аурата си и освободете събраната от него енергия обратно в личното си пространство.

НП/2021