Учените откриха изкривяване между време и пространство

От НАСА потвърдиха, че има изкривяване в пространството и времето и тази новина започна да се тълкува като доказателство, че ние не познаваме нашата Вселена, както си мислехме досега.

Според физикът Франсис Еверет от Университета Станфорд: „Време-пространството около Земята е изкривено точно както е предвидено от теорията на относителността“. Наистина има един вортекс във времето и пространството около Земята, а формата му точно съвпада с предвижданията на теорията за гравитацията, постулирана от Алберт Айнщайн.

Въпреки че изглежда сякаш това е нещо, което трябва да има значение само за научната общност, тази констатация може да направи възможни всички невероятни неща, разказани в научно-фантастичните филми като мигновеното изчезване на космически кораби и тяхното обратно появяване на съвсем различно място във Вселената.

Концепцията е потвърдена от учените, благодарение на резултатите от сателита Gravity Probe B, известен още като GP-B. Според теорията на относителността на Айнщайн време и пространство са преплетени и образуват четириизмерна материя, наречена „време-пространство.“ Масата на Земята създава процеп в тази тъкан, подобна на това, което ще се случи, ако един тежък човек седне в средата на батут.

Айнщайн

Смята се, че видът на завихряне на време-пространството, който е около Земята се дублира и разширява някъде другаде в Космоса около масивни неутронни звезди и черни дупки. Според изследователите, това откритие отваря нов спектър от възможности, които досега бяха буквално немислими.

Резултатите от Gravity Probe B дават на физиците нова увереност, че предсказанията на теорията на Айнщайн наистина може да са верни и че те могат да се прилагат и в други случаи.

spacetime

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.

Коментари (5)

  1. …„ и тази новина започна да се тълкува като доказателство, че ние не познаваме нашата Вселена, както си мислехме досега…“

    Ама ние наистина ли сме си мислили, че познаваме нашата Вселена?!!! Лелеее…

  2. nai goliamoto otkritie na ainschtain e zachto sotsializam prochetete statiata grobokopach na kapitalizma

    1. Пиши на Български, маляка!

  3. Създателите се напикават от смях,като четат тези велики открития!

  4. Приемам , че откритието на Айнщайн , е актуално сега относно преплитането във времето и пространството , което ще ни помогне за нови открития при овладяването на Космоса .

Коментарите са заторени