Тайни и загадки

Секретни техники за контрол над сънищата. Съзнателно пътуване в други светове

Способността да пътуваме

в сънищата е описана, в научната фантастика и показана от холивудските асове във филма „Генезис“.

Някои сънища изглеждат толкова реално, че чак ни се иска да се върнем на местата, на които сме били в съня си. Оказва се, че способността сами да оформяме сънищата си, не е просто малшанс.

В блокбъстъра „Генезис“, Леонардо Ди Каприо, използва наркотични вещества и психологически профили, за да задейства различни видове сънища в хората.

Контролът над съня

не е изцяло измислица на Холивуд. Различни техники за контрол, или поне влияние над сънищата, са описани в редица експерименти.

Можем съзнателно да сънуваме определен предмет, да разрешим даден проблем или да прекратим кошмар. Способността да манипулираме чуждите сънища е още в суров вид. Но с напредващите технологии се увеличава шансът и за това.

Контролирането на сънищата е реално и е много повече от това, което хората знаят или си представят.

Детайлите как да го направим могат да са различни. Зависи от това дали се опитваме да преживеем осъзнат сън, дали се опитваме да сънуваме определено събитие или решение на някакъв личен проблем.

Много популярно е прилагането на тези техники при кошмарите, особено след посттравматичен стрес.

Но как можем станем господар на сънищата си?

Ако искаме да разрешим проблем в съня си, трябва предварително да мислим за него, още преди да си легнем.

И ако е определен образ да го задържим в ума си и да е последното нещо, за което мислим, преди да заспим. Още по-силен ще е ефектът, ако поставим предмет, който ни напомня за дадения човек или ситуация.

Много е важно да не скачаме от леглото, когато се събудим. Ако се разсеем, почти половината от съдържанието на съня ще се изгуби.

Добре е да полежим и не правим нищо друго. Ако не си припомним съня веднага, може просто да се сетим за дадена емоция и сънят ще се върне към нас.

Можем и да сънуваме, че сънуваме

Това е най-разпространената дефиниция за осъзнато сънуване. Да знаеш, че сънуваш докато си в съня. Такъв тип преживявания не са чести.

Според учените, те са под 1% от всички сънища. Но със сигурност оказват голямо влияние.

Как тогава сами да се тласнем към това осъзнато сънуване?

Много просто. Като си припомняме, че просто искаме да заспим и да повтаряме на глас: „Тази вечер, когато сънувам, искам да осъзнавам, че сънувам!“. Това е единственото важно нещо.

Има и други ефективни начини за контролиране на сънищата. Хората, които решават, че искат да променят кошмарите си или да разрешат проблем чрез осъзнато сънуване, са тръгнали по нов път. Не е невъзможно, но изисква отдаване и време, за да се постигнат очакваните резултати.

НП/ автор Джордан Лайт, SA