Тайни и загадки

Секретната зона S4 може да се окаже най-строго пазената тайна на САЩ

Едно научно откритие отваря вратата към една напълно нова реалност. Тази технология може коренно да промени нашия свят. Тя може да превърне всяка звезда в небето в достижима цел.

Но възможно ли е тази невероятна технология да е била изтръгната от катастрофирал извънземен кораб и там да е открито вечното гориво?

Всички сме чували за катастрофата в Розуел през 1947 г. и че парчетата от странния метал са били прибрани от военните. През годините хората твърдяха, че е имало и други катастрофи.

„Истината е, че ако тази  технология съществува и ако можем да разберем как работи, да я копираме – тя ще бъде използвана за военни цели и никога няма да види бял ден.“, твърди Джордж Нап, разследващ журналист.

„Вярно е, че тайните правителства са открили физика, която не могат да разберат и до ден днешен. Чакаме нашите физици и инженери да придобият нужните познания, за да разберат технологиите, които сме извлекли от НЛО.“, казва Нап в интервю за епизод от поредицата „Ancient Aliense“.

Възможно ли е военните на САЩ

Да притежават един или повече разбити извънземни кораби? Макар от десетилетия правителството да отрича тези твърдения, един човек се осмели да каже, че лично е видял доказателства. Това е Боб Лазар.

Той става известен с това, че е работил в секретната база S4 в пустинята Невада, близо до Зона 51, където чрез обратно инженерство  копират извънземни кораби.

Лазар твърди: „В края на 80-те години, правителството на САЩ притежаваше няколко извънземни кораба, както и технологията им. Това е факт.“

През май 1989 г., този смел физик и бивш служител на Националната лаборатория в Лос Аламос, първи оповестява шокиращата новина, че правителството провежда експерименти в свръхсекретно съоръжение,  известно като Зона 51.

Той признава, че правителството не само е открило извънземен кораб в Розуел, но и потвърждава упоритите слухове, че в пустинята Невада се  възстановяват извънземни технологии.

Почти 30 години по-късно, през 2018 г., Боб Лазар отново разказа  своята невероятна история на документалиста Джереми Корбел.

Той каза, че това е тайна, която трябва да бъде разкрита на света, че животът му е в опасност и иска да я оповести.

Зона 51 е известна в цял свят заради Боб Лазар. Независимо дали хората вярват на историята му. Този разказ постави Зона 51 на картата и секретната база никога няма да изчезне от там.

Години наред скептиците считаха Зона 51 за чиста фантазия и наричаха Лазар измамник и лъжец. Но през 2013 г. искане базирано на Закона за свобода на информацията принуди ЦРУ да признае, че Зона 51 съществува.

Секретният обект S4

Според Лазар, до известната военна база, разположена северозападно от Лас Вегас, близо до Грум Лейк, имало още по-секретен сектор, заровен дълбоко под планината Папуз на юг, наречен S4.

Той твърди, че именно тук флотът на САЩ е скрил извънземните чинии. Те имали хангар, скрит в пустинята, който изглеждал като  част от пустинния терен.

Официално там няма нищо. Ще ви кажат, че никога не са имали съоръжение. Гледайки картите, може да видите пътища от Грум Лейк до планината.

Военните научили за Лазар чрез работата му в Лос Аламос и той бил нает заради опита си с физиката на елементарните частици и електрониката.

Лазар твърди, че веднага е бил  насочен към черния проект „Галилео“ и му е възложено да възстанови задвижващата система на летяща чиния, пазена в S4, която той нарича „спортен модел“.

Това беше наука, която се опитвахме да разберем, но знаехме как работят устройствата. Например, задвижването на кораба.

Той не беше с реактивна тяга, а се задвижваше от поле. Изкривява пространството и времето пред себе си, пространството всъщност се огъва.

Лазар казва, че решаващата съставка за тази невероятна технология бил елемент, който все още не е съществувал в периодичната таблица. Елемент, който той загадъчно нарича „Елемент 115“.

Когато прави това изявление, периодичната таблица – списък на  всички известни химически елементи, подредени по атомен номер,  електронна конфигурация и повтарящи се химични свойства – съдържала само 109 елемента.

Според него този  тежък елемент е ключът към системата за задвижване. Елемент 115 е било горивото, което е правело възможно  междузвездното пътуване.

Любопитно е да разгледаме процесът на обратното инженерство, защото трябва да е имало начин  да придобием тази технология.

Повечето хора мислят, че има нещо общо с катастрофата в Розуел и други катастрофи на НЛО. Крайният резултат е, че тя идва от извънземен източник и трябва да разберем как да я оползотворим най-добре.

Дали военните притежават не само извънземен кораб, но и неговият източник на гориво – елемент 115 ще си остане загадка за сериозните изследователи и търсачи на сензации?

НП