Новини

Секретни файлове: Роботите могат да започнат война

Основателят на компаниите „Спейк екс” и „Тесла” Илън Мъск заяви, че „изкуственият интелект е основна заплаха, с която човечеството се сблъсква като цивилизация”, пише списание „Форчън”.

Мъск направи това

в изказване пред Националната асоциация на губернаторите. Предприемачът се опасява, че програмистите в гонене на все по-нови технологии биха могли да забравят за тези опасности, които произлизат от изкуствения интелект.

„Роботите могат да започнат война като пускат фалшиви новини и съобщения за медиите, да подправят подписите в електронната поща и да манипулират информацията. Перото е по-силно от меча”, отбеляза той.

Човекът начело на „Спейс екс”

подчерта, че има достъп до последните разработки на изкуствения интелект и призова да му повярват на думите.

Според неговото мнение в тази област е необходимо държавно регулиране, което би сдържало компаниите в преследването на все по-съвършен изкуствен интелект. Уви, това за сега не се прави.

Секретна информация достъпна

на влиятелни личности описва подобен сценарий. Не е тайна, че ядреният арсенал на света се командва от изкуствен интелект.

По-рано Мъск е анонсирал разработване на технология, която би дала възможност да се съедини човешкият мозък и компютъра. Днес той е доста разколебан.

Милиардерът свърза изявлението за „човекът-машина“ с посещението на извънземни цивилизации тук на планетата и вмешателството им в нашата еволюция. Мъск буквално заявява:

„Мисля, че мулти планетарните видове и овладяването на междузвездното пространство са важни за дългосрочното оцеляване на хората.“

Ако има свръхинтелигентни извънземни

някъде там, сред звездите, те вече вероятно ни наблюдават, но ние просто не сме достатъчно умни, за да го установим и да влезем в контакт.

Интелигентни същества от други звездни системи са посещавали нашата планета Земя.

Те се възприемат по различен начин. Като посетители, звездни хора, другите. Те посещават Земята и сега. Това не е въпрос на предположение или копнеж, това е реалност.

НП