Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

СЕКРЕТНИЯТ ПРОЕКТ FIVE EYES. Знате ли какво е trailblazer?

Уилям Бини е бивш високопоставен служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

Той е от кръга топ служители боравил с най-секретната информация. Бини подава оставка, след повече от 30 години служба в агенцията, отвратен от мащабните програми за наблюдение на САЩ.

Започва разобличаването й когато обявява съществуването на системата („trailblazer“), предназначена да анализира данните, пренасяни в комуникационните мрежи (като интернет).

В компрометирано от медиите в САЩ интервю, Сноудън разказа за разузнавателната организация, известна като „Пет очи“  (“Five Eyes” − таен съюз на пет държави, създаден, за да шпионира по целия свят), която прави каквото си иска и действа отвъд законите на собствената си страна.

Това е проект не само за контрол на действията, а и на съзнанието на хората. Техните действия се предвиждат от мощни компютри и задават други модели на поведение.

Възможно е дори със специални техники и устройства да се внушават масови представи в умовете на цели райони.

Бини посочва: „Най-малко 80% от оптичните кабели в световен мащаб минават през САЩ. Това не е случайно и им позволява да следят всички комуникации.“

80% от всички аудио повиквания, а не само метаданните (информация за самата информация), се записват и съхраняват в САЩ. АНС лъже за това, което съхранява. Нейната крайна цел е да контролира населението.

Агенцията скоро ще може да събира 966 екзабайта годишно − целият годишен интернет трафик. Според бившия изпълнителен председател на Гугъл Ерих Шмид всички знания на човечеството до 2003 г. възлизат на пет екзабайта.

Масовото наблюдение не цели защита на националната сигурност, а контрол на цялото население. Войната срещу тероризма е пълна измама. Запитайте се, защо го правят?

Медиите продължават да лансират идеята, че е съществува повишена необходимост от сигурност. Те правят това с помощта на терористична пропаганда.

Използват всичко, което могат, за да внушават на населението, че е под постоянна заплаха.

Всъщност, това е главно в техен интерес и им позволява да проникнат и завземат страни, ресурси и други, като използват местните, притежавани от корпорациите медии, за да оправдаят тези действия.

Но масовото наблюдение не е най-голямата тайна на АНС. Наскоро това стана ясно с първото публично оповестяване на „черния бюджет“ от Сноудън.

Стана ясно, че съществуват програми за специален достъп − те включват проекти, за които човечеството не знае нищо.

НП/ У. Бини

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.