Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ШАМАНИЗМЪТ ЗАВЛАДЯВА ПО-БЪРЗО, ОТКОЛКОТО МИСЛИТЕ

Редица паралели могат да бъдат направени между шаманизма и това, което  днес познаваме като квантова физика.

Шаманизмът е неделима част от човечеството в продължение на хиляди години, а шаманите са лечители, учители и учени. С течение на времето мъдростта на шаманите е забравена.

Днес благодарение на модерните технологии имаме неограничен достъп до информация, но се връщаме към древната мъдрост по изключителен начин.

С всяко ново квантово откритие се забелязват все повече връзки между науката и духовния свят.

Ефектът на наблюдателя

Доказано е, че поведението на субатомните частици зависи от присъствието на наблюдател.

Чрез ритуали, включващи музика, танци и церемонии, шаманите вдъхват оптимизъм и лекуват болните и така влизат в ролята на наблюдатели.

Понякога създадената атмосфера събужда такава силна воля у болния, че тялото му получава достатъчно енергия да се възстанови.

Същото се случва, когато поведението на частицата се сменя при наблюдение.

Мултивселена

Мултивселената е съставена от различни измерения. Шаманите имат достъп до тях и с помощта на халюциногени се свързват с духове. Теорията е много близка до тази за мултивселената.

Квантово объркване

Теорията гласи, че една частица може да въздейства на поведението на друга частица на каквото и да е разстояние.

По същия начин шаманът лекува от разстояние и променя физическото състояние на нуждаещия се.

На този принцип те събират и информация, с която да подпомогнат племето. Това по-късно е наречено „дистанционно виждане“.

Теория на струните

Идеята, че Вселената е единно съзнание до някаква степен се съдържа и в квантовата физика.

Константата планк е математическо уравнение, което предполага, че най-малката измерима мярка за енергия трябва да е  тази, съставяща Вселената.

Мярката е изключително малка, което загатва, че реалността ни има предел. Може ли този предел да е чистото съзнание?

Фотоефект и отблъскване между електроните

Според науката материята има плътност, която се дължи на отблъскването между електроните, докато светлината (нематериалното) се получава при свързването на фотони.

Може да се каже, че това са мъжката и женската енергия във Вселената – привличането и отблъскването. Шаманите знаят това, и дори смятат, че дисбаланса между двете сили води до болести.

Шаман буквално означава „този, който знае“.  Тези хора могат да достигат до фундаменталните сили на Вселената и да помагат на другите.

Collective-evolution.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.