Новини

Ще се изненадате на какво е способна душата, за да учи и се развива?

Парчетата от пъзела на всеизмерената ви душа се намират навсякъде във Вселенското пространство

Може да изглежда като сценарий от научнофантастичен филм, но идеята за преминаването през паралелни животи не е никак пресилена. 

Това зависи от определението ви за думата “живот”.

Всички ние сме част от Същност,  чиито частици обитават няколко измерения под една или друга форма.

В този смисъл, част от нас живеят няколко животи едновременно, но всички ние изживяваме поне още един живот, развиващ се паралелно на земното ни пътуване. 

Висшият Аз и неговата роля

Когато душата се въплъщава на Земята, само част от нея придружава телесната й форма. Останалата й част е разпръсната в други сфери и измерения, за да извършва различни “неща”. 

Или иначе казано, за да изпълнява мисии, които ще затворят кръга на Висшата реализация.

Тази част от вас може да се намира в покой или да живее пълноценен и щастлив “живот“ в по-високи сфери.

Концепцията за паралелни съществувания

помага да обясни как една душа,  превъплътила се в други тяло и живот, все още може да посещава и изпраща съобщения на свои близки от друго измерение. 

Същността, се разделя на няколко части, които се озовават в различни йерархеризирани нива.

Всяка частица от своя страна може да достигне до измерение, което не е Земята, но е достъпно за живеещите тук. Това е измерението или царството на Висшия Аз.

Висшият Аз ви напътства

и работи заедно с вашия човешки Аз. Можем да го асоциираме с понятието за духовен учител, но с разликата, че говорим за синхронизирана цялостност. 

Вашият Висш Аз притежава опит и дълбок поглед над земното ви пътуване, поради което може да ви насочи и мотивира в извървяването на пътя.  

Вие имате достъп до мъдрата ви духовната енергия, при условие, че работите в посока “отваряне на Съзнанието”. Всъщност, Висшият ви Аз не живее отделен паралелен живот, а представлява продължение, което остава достъпен за вас ресурс.

Пламъкът близнак

Понятието пламък близнак обяснява разделянето на една и съща душа, въплатила се в две отделни тела. 

Не е нужно да става въпрос за телесни форми от противоположен пол: изборът за пол е направен спрямо необходимите уроци за еволюция. 

Връзката между души близнаци може да бъда изключително силна и много хора копнеят да намерят своя пламък близнак,  вярвайки, че биха открили идеалния партньор. 

Но това не винаги е така

Всъщност в повечето случаи една романтична връзка с пламък близнак може да бъде изключително интензивна, защото сме изградени от една и съща духовна енергия. 

Преживяването на два живота наведнъж е крайно изтощително дори за напреднали души, така че този душевен избор не е направен задължително във всяка инкарнация. 

Не е необходимо душите близнаци да се срещат, нито да формират романс помежду си, но те често се превъплъщават по едно и също време и работят заедно за вечната свързаност.

Ако обаче една душа живее два живота (изживявана среща с пламък близнак) това показва, че вероятно е доста опитна и може да управлява ускорения процес на растеж и учене.

Водачът

Възможно е душа, която се учи да бъде водач или вече е достигнала до това ниво да се въплъти на Земята, за да асистира и напомня на хората, че те са отговорни за личното им духовното израстване.

По-голямата част от тази ръководна мисия се случва във висши сфери, далеч от съзнанието на водача, живеещ през човешка същност.

Съществува вероятност водачът да усети, че това е земната му роля, но като цяло водачите рядко разполагат с активни спомени за учението, което трябва да предадат.

Ръководителят може да бъде учител, лечител или наставник във физическия свят, но това не е универсален закон.

Независимо какъв път е избрал водачът, част от душевната му енергия се намира във различни “Вселенски училища”  и се свързва с други енергийни форми. 

Душевното цяло е толкова по-голямо, отколкото бихме могли да си представим, че няма нищо невероятно в това Същността да предава информация на няколко места едновременно.

Източник: Forever Conscious