България

Статистиката отчете днес – 112 заразени с коронавирус в България

Два нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани през изминалата нощ, съобщи на редовния си брифинг в петък сутринта шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Така общият брой на заразените у нас стана 112.

Същевременно се появиха искания за по-строги мерки в София. Столичната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) предлага мерките срещу разпространението на коронавируса в София да станат още по-строги.

Според съсловната организация трябва да се въведе поне вечерен час и ограничнителен режим за влизането и излизането от града.

Не само предлагаме, направо настояваме за по-сериозни мерки. Едно от предложенията ни е забрана за напускане на домовете или поне въвеждане на вечерен час. И задължително ограничителен режим на влизането и излизането от София. Това според нас много повече ще помогне за ограничаване на разпространението на коронавируса. Нека, за предпочитане, да не стигаме до лечение„, заяви пред бТВ председателят на колегия д-р Асен Меджидиев от „Пирогов“.

Към момента няма нужда от въвеждане на такива мерки, но щабът има такава готовност, отговори ген. Мутафчийски. Според него броят на случаите малък на фона на размерите и населението на столицата.