Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Странната „Истанбулска връзка“ в Националната стратегия за детето 2019-2030 (обновена)

Желанието на определени кръгове да унищожат и най-малката останала ценност в нашето и без това разклатено национално достойнство прозира в нормативен акт определян като „Най-доброто за детето.“

Критиците на този, „писан в чужда страна“, документ са непримирими.

Неговите защитници използват всяка възможна медия, за да заглушат гласовете на противниците си.

Объркването на хората е най-добрия начин да се избегне един истинсски дебат и спокоен авторитетен разговор по тази внушена отвън тема и стратегия.

Хиляди родители и отговорни хора не спират да алармират за подготвяната подмяна на ценности и морал.

Свидетели сме на това как светът изживява най-мрачните си години след Втората световна война. Президента Макрон, канцлера Меркел, Тереза Мей, Виктор Орбан –

Европа е буквално обсебена от различни НПО структури, които се финансират от филантропи изживяващи се като властелини на планетата.

Това е доказан факт и той не търпи възражение.

По-опасното е използването на медии за разпространяването на дезинформация под формата на добре организирани уж равнопоставени разговори в ефир.

И това става с активното съдействие на радиоводещи, журналисти и държавни служители, които умело боравят с думите.

Авторите на фалшиви новини от различни институции, крещят „долу фалшивите новини“.

България отдавна е разделена.

Странно или не, в наши дни ставаме свидетели на идеология облечена в съблазняващи съзнанието думи.

Агенции, НПО, държавни служители изведнъж като орли тръгнаха да защитават един неясен, недомислен и откровено юридически неиздържан акт.

Манипулирането на медийното пространство от национални официози въвежда умело в заблуждение и насажда становището колко са глупави протестиращите родители и колко са образовани защитниците на стратегията.

Приказките за възстановяване на доверието в обществото от страна на държавни служители и НПО организации са висша форма на манипулация.

Обществото ни никак не е забравило тридесет години в какви капани е попадало.

От фалита на банковия сектор в края на миналия век през „нелегалното“ въвеждане в образователната система на понятия като родител 1 и родител 2 до масовота напускане на младите хора.

В такива времена е необходима вяра, доверие, национално самосъзнание, семейни и религиозни ценности, дух и воля за съхранение на най-ценното – децата на България.

бел. ред. НП

Становище за Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“ Написана от Свобода за всеки

Като отговорни родители и граждани заявяваме, че категорично и безкомпромисно отхвърляме „Национална стратегия за детето 2019-2030 г. – Всички права за всички деца“, като документ, олицетворяващ буквално чистото зло!

Без колебание ще се борим до абсолютна победа над мафията, търгуваща с детска плът, която очевидно се е втъкала в държавните структури, след като държавни агенции си позволяват да предложат толкова голи и прозрачни, етично и морално несъстоятелни текстове, които имат за цел създаването на специализирана полицейска структура, по образец на норвежкия Барневарн, с цел отвличане и търговия с български деца.

Направен е нескопосан опит, престъпните цели на Стратегията да бъдат прикрити с необятно-разтегливото и направо магично понятие – „Най-добрият интерес на детето“.

„Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ (Стратегията, или С.) е плод на тоталитарно мислене и е категорично неприемлив за гражданите на България документ, който под предлог „грижа за най-добрия интерес на детето“ предвижда пълна власт от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.

Стратегията е поотупан от праха и леко преработен вариант на тоталитарния проект на Закон за детето, насочен към разрушаване на традиционното семейство, категорично отхвърлен от българските родители и обществото през 2012 г.

Тя цели ограничаване на правата на родителите и чрезмерно и недемократично разширяване на контролните функции на държавата по отношение на децата и семейния живот.

До това нежелателно положение ще доведат неправилната философия и детайлно изложените мерки децата да бъдат третирани като обект на обществена и държавна намеса, при която ролята на родителите и естествената семейна среда и обич са сведени до минимум или формулирани като пречка.

В настоящото Становище ще изброим някои проблемни моменти в Стратегията, като ще обобщим по точки най-забележителните от тях.

Накрая ще заключим, че визираните в Стратегията планове за отношение на държавата и на обществото към децата и техните семейства ще имат негативно въздействие върху личността в индивидуален план и върху обществената тъкан като цяло.

В Стратегията, както и в редица други документи на правителството, е формулирана необходимост от все по-ранното институционализиране на децата, като изтъкнатата за това причина е недостатъчната им подготвеност за училище.

Подобни действия идват да покажат, че властта цели да подготви деца, които да служат на училището, а не да създаде училище, което да бъде пригодено към съвременната действителност и нуждите на днешните деца и техните родители.

Това показва както пълната неспособност на държавната администрация, така и забележителната ѝ незаинтересованост и неангажираност към решаването на действителните проблеми в сферата на образованието.

Част от Стратегията е изготвена в нарушение на основни конституционни и човешки права, записани в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ).

подробности и детайли

Редакцията не носи отговорност за текстове на външни автори.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.